Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Leif GW Persson sätter stopp efter tunga hälsobeskedet

30 sep, 2018 
Leif gw Perssons hälsobesked
På grund av sin sviktande hälsa meddelar nu Leif GW Persson att han gjort sitt sista år på bokmässan i Göteborg.
Annons

I helgen hölls den årliga bokmässan i Göteborg, och på plats befann sig  kriminologen och författaren Leif GW Persson, 73. Men när han gästade Expressens scen för att prata om sin senaste bok ”Professor Wille Vingmutter” avslöjade han att han nu gör sitt sista år på bokmässan.

– Tre dagar på bokmässan är som att åka Vasaloppet tre gånger tur och retur, säger han på Expressens scen och fortsätter:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det här är mitt sista framträdande på bokmässan. Jag är i väldigt dåligt skick och jag vill inte dö på bokmässan.

Dagarna har för honom varit mycket påfrestande på grund av hans hälsa. Så sent som i våras fick han föras akut till sjukhus med ambulans efter att han fått problem med hjärtat. Idag mår han bättre men hjärtat sviktar fortfarande vilket hindrar honom från att motionera.

Annons

– Jag mår ungefär som jag ser ut. Jag äter för mycket och jag dricker för mycket. Jag kan inte ens motionera, mina läkare har förbjudit mig att göra det.

Så även om det blir fler böcker i framtiden så ser vi inte Leif GW Persson på bokmässan igen.

På tisdag är det premiär för hans nya tv-program Brottsjournalen i TV4 där han tillsammans med Jenny Strömstedt, 46, lyfter aktuella och äldre kriminalfall.

Missa inte de största snackisarna i nöjesvärlden just nu:

FOTO: Ibl

Annons