LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Leif GW Persson tvingas lämna – berättar om sorgen: ”Tvungen”

21 feb, 2024 
Leif GW Persson
Leif GW Persson syns titt som tätt i Nyhetsmorgon.
När han är ledig älskar han att ägna sig åt ett visst intresse – som han nu tvingas dra ner på.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Pihlblads avslöjande om kronprinsessan VictoriaBrand logo
Anders Pihlblads avslöjande om kronprinsessan Victoria

Han är en av våra mest folkkära tv-profiler. När Sveriges Bryggerier ställer frågan ”Vilken känd svensk skulle du helst vilja ta en öl med?” har Leif GW Persson, 78, hamnat högst upp på listan i flera år i rad.

Det är främst i Nyhetsmorgon som vi får se kriminologen numera. Och han har inga planer på att avsluta karriären inom den närmsta framtiden – trots att hälsan har börjat svikta.

Leif GW Persson lider av artros – hälsan är värre än någonsin

När Hänt pratade med Leif så sent som i december berättade han att han inte direkt är på topp längre och att åldern har börjat ta ut sin rätt.

– Jag mår som man gör när man är gammal. Jag har svårt att gå på grund av artros, sa han då.

De senaste åren har smärtorna bara blivit värre.

Annons

– Det påverkar ganska kraftigt i och med att jag inte kan hoppa omkring. Det är ganska jobbigt men det finns de som har de långt värre så jag klagar inte.

Så varför insisterar egentligen Leif GW Persson på att han ska jobba på tills han dör? På Instagram kommenterade han nyligen beslutet.

”Eftersom jag gillar att jobba så envisas jag sedan länge vid att klamra mig fast vid det enda uppdrag som jag numera har kvar”, förklarade han då.

Tvingas dra ner på jagandet – Leif GW:s stora sorg

Jobbet är dock inte det enda Leif gillar att ägna sig åt. Han har ett stort intresse för jakt, vilket han upptäckte i tidig ålder. För sajten Folkofolk berättar han varför han är så fascinerad av just detta.

– Man sitter och väntar och filosoferar och det händer ingenting särskilt. Och så plötsligt, på en tiondels sekund, kan allt förändras. Jakt handlar mycket om förväntningar. Min pappa brukade säga: ”Den bästa jakten i ditt liv är den som just ska börja.”

Nu delar Leif GW Persson med sig av ett dystert besked på Instagram.

”Jag har varit tvungen att dra ner på mitt jagande men inget skänker mig egentligen samma frid som när jag får sätta mig på pass ute i markerna”, skriver han och fortsätter:

”I trädgården utanför huset på landet trivs såväl kaniner som fasaner. Jag blir glad av att titta på dem till frukost och snart ska jag åka till grannen och jaga hare. Och även en mulen dag blir till en bra dag”.

Om det är hälsan som sätter stopp för jagandet förtäljer inte historien, men det är uppenbart att Leif GW Persson önskar att ha kunde lägga mer tid på sitt intresse.

FOTO: Robert Eklund/TT, TV4 play

Annons