Leif GW Persson och Jan Guillou i sexbråk: "Han är bara avundsjuk att jag fått ligga mer"

Leif GW Persson är övertygad om att Jan Guillou är avundsjuk på hans författarframgångar. "Mitt underlag var nog bredare än hans."

Den 1 februari hade den amerikanska versionen av Leif GW Perssons, 70, deckare om den fiktiva polisen Evert Bäckström premiär på tv. En affär som för Leif varit pengabringande, minst sagt. Till DN har han tidigare sagt att det rör sig om 100 miljoner extra på banken när han sålde rättigheterna till 20th Century Fox. Om det är avundsjuka från författarkollegan Jan Guillous, 71, sida eller ej är oklart, men 2013 uttalade han sig kritiskt om Leif GW:s romanfigur.

– Det som kännetecknar Bäckström är de förtjusade likheterna med dess skapare och ett sexskryt som är alldeles enormt, sa Guillou i Expressen tv och fortsatte:

– Leif har stora likheter med Bäckström. Bäckström representerar Leifs mindre jämställda sidor.

Foto: IBL

Foto: IBL

Nu ger den kände kriminologen och professorn svar på tal till Jan Guillou.

– Det är mest ett uttryck för avundsjuka i hans fall. Mitt underlag var nog bredare än hans, säger Leif GW och får följdfrågan om Guillou fått ligga mindre än han.

– Det är jag fullkomligt övertygad om. Och Bäckström är han ju ljusårs avstånd ifrån. Jag skäms inte särskilt mycket för mitt eget liv faktiskt. Den är riktigt, om man ska ta manliga beskrivningar om fenomenet så var jag nog jävligt lösaktig när jag var yngre.., säger han och reportern frågar om han var en slampa.

– Hahaha, ja… Jag var inte särskilt kräsen i den meningen…

Andra läser också:

Fredrik Reinfeldt om första kärleksbilderna på honom och Roberta: ”Jag såg ut som en utomjording”

Måns Zelmerlöws tunga helg – hunden Messi akut till sjukhus

Mona Sahlins överraskande extrajobb: ”När jag är ledig städar jag hotellrum”

SENASTE NYTT!