LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Leif GW Persson har sex barn – så lever de idag

10 feb, 2020 
Leif GW Persson har fyra barn och två bonusbarn.
Här är allt du vill veta om dem.
Annons
TV4-tittarnas vädjan efter Leif GW:s comeback i NyhetsmorgonBrand logo
TV4-tittarnas vädjan efter Leif GW:s comeback i Nyhetsmorgon

Kriminologen och författaren Leif GW Persson och hans hustru Kim har varit ett par i över 20 år. Leif GW Persson har sex barn han räknar som sina, en son han fick när han var 20, två döttrar från första äktenskapet, en dotter från andra, och Kims två barn sedan ett tidigare förhållande. Han har även inte mindre än elva barnbarn.

I en intervju med Svensk Damtidning har GW berättat att han och hustrun har varit på väg att gå isär flera gånger.

– Ja, tre gånger faktiskt. Jag är ju knepig att vara med, sa han då till tidningen.

Han berättade även då att han i tidigare förhållande kanske inte varit den bästa partnern – men att han vill sköta sig exemplariskt gentemot Kim.

– Ja, man blir väl lite klokare med åren… Min hustru Kim är en alldeles utmärkt kvinna, och min kontakt med barn och barnbarn är god.

När han var 20 år blev han pappa till Patrik, som idag är bibliotekarie. Tre år senare fick han dottern Malin Persson Giolito tillsammans med sjuksköterskan Birgitta Liedstrand. Malin har gått i sin pappas fotspår och är idag författare och journalist. Hon debuterade 2008 med romanen Dubbla slag. Debuten följdes upp några år senare med romanen Bara ett barn. 

Annons

Hennes Störst av allt är en thriller som kom ut 2016. Boken blev en försäljningssuccé och såldes till 30 länder. Efter detta blev en TV-serie baserad på bästsäljaren som släpptes på Netflix under 2019. Serien är Netflix första svenska och Malin Giolito Persson syns själv i serien när hon spelar domare i häktningsförhandlingen. Utöver det är hon även kolumnist på Aftonbladet och krönikör i Dagens Nyheters Boklördag.

Malin Persson Giolitos. FOTO: Johan Jeppsson.

Leif GW Persson adopterade dotter Hedda Larsson

Leif har även dottern Hedda som han adopterat. I Här är ditt liv 2019 på kanal 5 dplay medverkade Hedda i avsnittet om pappan, där fick hon frågan om hur det var att växa upp med honom som en fadersgestalt.

– Jo, det var bra. Han är väldigt speciell, väldigt omtänksam.

Även Malin medverkar i programmet och berättar om en julafton hon minns lite extra.

– Du spenderade halva julen med att montera bilbanan och resterande dagar åt att leka med den, säger hon i avsnittet.

Leif GW Persson har också dottern Julia som är doktor i internationell politik vid Oxford University. Han räknar även Kims två barn som sina egna, Klara och August.

Kim med Malin och Klara. FOTO: Eero Hannukainen/TT

FOTO: Karin Törnblom/TT/Eero Hannukainen/TT

Annons