LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Leif GW nås av tunga beskedet – hustrun Kim Persson drabbad

22 mar, 2024 
Det är ingen hemlighet att Leif GW har det bra ställt.
Men nu visar det sig att ett av bolagen har gått med större förlust.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Farmenvinnaren Levin Larsson i Bonde söker fru?Brand logo
Farmenvinnaren Levin Larsson i Bonde söker fru?

Leif GW Persson är kriminolog och författare. Han är dessutom mycket välkänd för sina framträdanden i tv såsom Nyhetsmorgon – där han analyserar olika brottshändelser.

Leif GW och hustruns förlust: ”Folk dricker ju mindre och mindre”

Expressen rapporterar nu att aktiebolaget Leif GW Production, i vilket Kim står som ägare, har gjort en förlust 810 000 kronor. Något som inte tillhör vanligheterna – det var första gången som Bolaget Leif GW Production vars huvudfokus ligger på GW:s olika viner, visade minussiffror, skriver tidningen.

Annons

GW verkar dock inte särskilt brydd.

– Folk dricker ju mindre och mindre och det är väl inte så konstigt. Jag har inga invändningar mot det, folk har sämre ekonomi och att dricka vin är väl ingen nödvändighet för ens överlevnad, så det är klart att det slår på det sättet. Men det är inte så att bolaget går på knäna direkt, säger han till Expressen.

Leif GW Persson med fru Kim Persson Säsongspremiär, Gröna Lund, 2016-04-23(c) Karin Törnblom / IBLFOTO: Karin Törnblom/TT

Lät Kim ta över aktierna: ”Man ska inte ha för mycket pengar”

Det var de ökade kostnaderna som drog ner resultatet. Utgifterna för råvaror och förnödenheter som ökade från knappt 3,4 miljoner kronor till 16,4 miljoner kronor.

Annons

För några år sedan överlät Leif sina aktier till hustrun, enligt honom ska man inte ha för mycket pengar.

– Man ska inte ha för mycket pengar. Du ska ha så pass mycket att du kan be folk fara åt helvete, om det krävs. Så att du är oberoende. Oberoende är maximalt, om det sedan fläskar i väg med ytterligare ett par nollor så uppstår andra situationer som blir krävande, säger han.

FOTO: Karin Törnblom/TT / TT

Annons