musik

Popstjärnan död i samband med Halloweenfesten i Seoul

Lee Jihan

Minst 154 människor dog i Halloweenfirandet i Seoul.
Nu bekräftas det att ett av offren var den hyllade popstjärnan.
Folkkära kändisar som lämnat oss 2022
0:27

Efter reklamen: Folkkära kändisar som lämnat oss 2022

(0:27)

Slå på ljud

Det var i lördags som jättefirandet av Halloween i Sydkoreas huvudstad Seoul urartade. Av en ännu oklar anledning ska massträngsel uppstått i en gränd i stadens nöjeskvarter Itaewon, vilket medfört panik hos Halloweenfirarna.

Området ska enligt uppgift ha svämmats över med 100 000 människor som ville fira högtiden, den första sedan det inte längre finns krav på att bära munskydd i staden.

I kaoset ska människor ha ramlat, fallit över varandra och klämts ihjäl. Minst 154 människor ska ha mist sina liv, och över 100 uppges vara skadade.

Svenska modellen Hamlet Talje Willoughby blev vittne till tragedin. Han befann sig på en bar i närheten och var tvungen att ta sig förbi olycksplatsen.
– Jag började få videos i olika gruppchatter där folk försökte få liv i folk som låg helt medvetslösa på gatan. Det var en chock. Jag visste inte om folk skämtade i början eftersom det var Halloween och så många som klätt ut sig, säger Hamlet till SVT.

Slog igenom i realtyserien

Bara dagar efter tragedin bekräftas det nu att ett av offren var den hyllade K-popstjärnan och skådespelaren Lee Jihan, rapporterar People.
”Skådespelaren Lee Jihan var en snäll och ömsint vän till oss alla”, skriver hans agentfirma i ett officiellt utalande.

”Vi vill uttrycka våra djupaste kondoleanser till hans familj, som är bedrövade efter den tragiska nyheten, och även till alla som älskade honom”.

Tragedin i Seoul

Folk samlas för att lämna blommor och visa sin respekt vid platsen där minst 154 människor miste sina liv.

Lee Jihan slog igenom i Sydkorea när han 2017 deltog i reality- och talangserien Produce 101. Två år senare gav han sig på en skådespelarkarriär då han medverkade i highschool-dramat Today was another Nam Hyun day.

Lee Jihan blev 24 år.

FOTO: Youtube, TT

FRÅN FÖRSTASIDAN