LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lassgård får inte åka till Oscarsgalan: "Förbannad"

20 feb, 2017 
Malin Ljung
Rolf Lassgård riktar skarp kritik mot att han inte får åka till Oscarsgalan och representera En man som heter Ove. "Jag har varit både ledsen och knäckt och förbannad, säger han till Expressen.
Annons

Skådespelaren Rolf Lassgård, 61, spelar huvudrollen i Osarsnominerade “En man som heter Ove”. Men trots sin stora rollinsats har han fått beskedet att han inte får representera filmen under den anrika tillställningen – istället ska de fyra platserna representeras av två producenter, en regissör och regissörens fru.

Nu berättar Lassgård om sina riktigt besvikna känslor efter beskedet.

– Jag har varit både ledsen och knäckt och förbannad, säger han till Expressen.

Rolf Lassgård kommer ändå få uppleva galan på plats då han fått en biljett av Love Larsson och Eva von Bahr som är nominerade i en annan kategori och hade en biljett över.

A MAN CALLED OVE, (aka EN MAN SOM HETER OVE), from left, Rolf Lassgard, Nelly Jamarani, Bahar Pars, Zozan Akgun, 2015. © Music Box Films / courtesy Everett Collection
Rolf Lassgård i “En man som heter Ove”.

– Jag har ingenting emot att sitta med dem, men samtidigt borde jag vara ett självklart val för filmen, säger Rolf Lassgård till Expressen.

Han beskriver det som en konstig prioritering att inte låta fler yrkeskategorier representera filmen.

Samtidigt är han ärlig med att han blev både arg och ledsen när han fick det motig beskedet.

– Jag for i taket, jag är känd som en ganska snäll man men när jag blir arg så blir jag jävligt arg och det blev jag.

FOTO: Ibl

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

 

Annons