LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Lasse Stefanz sångare Olle Jönsson om mobbningen: "De kunde inte knäcka mig"

31 jul, 2015 
AvSofia Hadjipetri Glantz
Olle Jönsson var en av sommarpratarna i år. I programmet berättar han bland annat om den mobbning han utsattes för som barn.
Annons

För någon vecka sedan sedan mottog dansbandet Lasse Stefanz Hänt i Veckans pris “Årets dansband 2015”, framröstat av läsarna. Sångaren Olle Jönsson, 59, blev oerhört glad över utmärkelsen som kom i form av en tavla.

– Vi vill tacka alla läsare som röstat på oss. Det är jättehäftigt att vi vann! säger Olle till Hänt i Veckan.

klaven7859.jpg
Lasse Stefanz med sin fina utmärkelse. Foto: Malin Bondeson.

Förra veckan uppträdde han i ”Allsång på Skansen” och i söndags debuterade han som sommarpratare, där han bland annat berättade om mobbningen han utsattes som barn hemma i Kristianstad.

– De första åren växte jag upp med en ensamstående morsa och det var inte alla ungar som var snälla mot mig. Men jag överlevde det med. De kunde inte knäcka mig.

På senare år har artisten drabbats av flera problem. Dels sjukdomen familjär tremor, som leder till skakningar i huvud och händer. Olle Jönsson diagnosticerades också med diabetes typ 2 för två år sen.

Annons

Barnen Dan, 30, och Lina, 23, har varit ett stort stöd. Så även hustrun Gunilla, 55. Paret har varit tillsammans i 32 år och gifta i åtta av dessa.

– Anledningen att det har hållit så länge mellan oss är för att vi är borta från varandra mycket. När vi väl är tillsammans så umgås vi. Men samtidigt som jag är något av en exhibitionist är jag också en ensamvarg, säger Olle Jönsson.

Olle Jönsson är en riktig ensamvarg. Foto: Patrik C Österberg//TT.

Helst skulle Olle vilja sitta själv i bergen och bara vara tyst.

– Jag kräver så mycket av mig själv. Att jag ska prestera bra hela tiden. Jag skulle gärna vilja åka upp till en alptopp och bara sitta där. Så länge jag har ett tält och mat så klarar jag mig, förklarar han för Hänt i Veckan.

Vill du vinna Lasse Stefanz nya CD “Whiskey Barrel”? Vi lottar ut tio exemplar, allt du behöver göra är att sända ett vykort, märkt “Lasse Stefanz”, med ditt namn och adress till Hänt i veckan, 115 96 Stockholm, senaste den sjunde augusti. 

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons