döda kändisar

Lasse Lönndahls sista önskan till dottern Helena – nu berättar hon

Lasse

Den folkkära sångaren Lasse Lönndahl somnade in i slutet av förra året.
Läs om hans sista önskan i livet här.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christina Schollins stora lycka med Hans Wahlgren
0:21

Efter reklamen: Christina Schollins stora lycka med Hans Wahlgren

(0:21)

Slå på ljud

Sångaren och skådespelaren Lasse Lönndahl, som var en av vår tids första riktiga flickidoler, gick i december bort efter en kort tids sjukdom. Han blev 94 år gammal.

Dagens Nyheter har pratat med hans vän Towa Carson.

– Vi träffades genom vårat skivbolag 1964 och började sjunga tillsammans och turnerade fram till och med 1971 och blev väldigt goda vänner. Vi höll kontakten och han ringde mig varje tisdag klockan halv tio i alla år, säger hon till DN.

Vännen fortsätter:

– Han hade inga krav utan var mycket generös mot alla. Och han var allsidig och sjöng till och med operett.

Lasse Lönndahls sista önskan inför begravningen

I dödsannonsen som är publicerad i DN framkommer Lasses sista önskningar och de framförs av dottern Helena med respektive och hans nära och kära. Istället för att köpa blommor önskar han att de istället skänker pengar till Lasse Lönndahls stipendiefond.

”Tack för all din musik, din omtanke och din kärlek. Nu får änglarna njuta av din sång och din vänlig”, lyder dödsannonsen följt av:

”Sov gott lilla pappa, du kommer alltid att finnas i mitt hjärta.”

Begravningen äger rum i S:t Matteus kyrka fredagen den 3 februari kl 14.00. Enligt pappas önskan inga svarta kläder i kyrkan. Istället för blommor tänk på Lasse Lönndahls stipendiefond

Lasse Lönndahl gick bort förra året.

Lasse Lönndahl gick bort förra året.

Kändisarnas hyllningar till Lasse Lönndahl

Lasse Lönndahl har en lång och framgångsrik karriär bakom sig och den började redan år 1947 när han ställde upp i Aftonbladets talangjakt Vi som vill opp. Och kort därpå var succén ett faktum.

Sitt enorma genombrott gjorde att han blev den första och största tonårsidolen under sin tid. I en intervju med Aftonbladet för 25 år sedan berättade han om hysterin.

– Tjejerna rispade sönder ytterdörren, de ville ha hårlockar och åt mina idolporträtt som smörgåspålägg, berättade han själv med glimten i ögat i en intervju med Aftonbladet Peter Wennman för 25 år sedan.

Efter hans bortgång sörjer nu en hel värld och flera kända namn har hyllat honom på sociala medier.

Älskade Lasse. Du var alltid omtänksam, snäll och varm. En ära att ha fått träffa dig och sjunga både med och för dig. Vila i frid.” skriver Sanna Nielsen på Instagram.

Även Christina Schollin hyllade den folkkära artisten.

– Det var ju godheten själv alltså. Han var så snäll, han var så glad och go och vänfast, säger hon till Svensk Damtidning.

– Man hade alltid roligt med Lasse.

FOTO: MAJA SUSLIN / TT

FRÅN FÖRSTASIDAN