TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Lasse Kronérs framtidsbesked för Doobidoo på SVT

20 nov, 2020 
Programmet Doobidoo är bland de mest sedda tv-programmen i Sverige.
Nu berättar Lasse Kronér om programmets framtid i en intervju med Hänt.
Annons
”Mirakel” årets julkalender 2020 - så blir deBrand logo
”Mirakel” årets julkalender 2020 - så blir de

Det var 1997 som programledaren Lasse Kronér började i Zesam Lotto, vilket var Bingolottos första direktsända sommarprogram i TV4.

1999 tog Lasse över som programledare för hela Bingolotto, efter Leif “Loket” Olsson. Fram till 2004 styrde Kronér Bingolottos skuta och under hösten 2005 började han med ett nytt program, Doobidoo i SVT.

Lasse var med från start gällande programmet, då det är han tillsammans med en producent som kommit på hela idén bakom programmet. Doobidoo har därefter sänts fram till 2017 och återkom 2019 efter ett års uppehåll. Sedan blev det återigen en liten paus för programmet – för att nu ha varit tillbaka i tv-rutan till SVT-tittarnas stora förtjusning.

I flera veckor i rad har programmet toppat tv-toppen över de mest sedda programmen.

– För att vara ett femton år gammalt program som dessutom idag slåss emot en miljon andra saker att titta på är våra siffror och vår publik helt sanslösa. Jag är så otroligt tacksam för att jag får leda min baby in i framtiden, sa Lasse till Hänt i en intervju i september.

Annons

Lasse Kronérs ord om Doobidoos framtid

Men trots lysande tittarsiffror så kommer nu programmet att försvinna från tv-rutan igen. Detta då årets säsong av Doobidoo tar slut. Men tittarna behöver förhoppningsvis inte vara oroliga. I en intervju med Hänt avslöjar Lasse framtidsplanerna för programmet.

Hur ser framtiden på SVT ut för dig?

– Det ser bra ut. Jag har bra kontakt med mina små arbetsgivare och sen har vi lite idéer och sådär. Det ser väl ut som vanligt.

Kommer det bli någon mer säsong av Doobidoo?

– Ja det kommer det bli. Vi kommer köra nästa år, det har vi bestämt. På dagarna sitter jag sitter och skriver väldigt mycket inför framtida Doobidoo. Det jag skriver är en ny startidé som jag tänkte presentera. Alltså jag håller ju alltid på med Doobidoo. Har man en sådan produkt, eller en sådan bebis eller vad man ska säga, som är femton år gammal så måste man ju hela tiden utveckla den, säger Lasse och fortsätter:

– Man gör ju aldrig om det så att allting blir nytt, så fungerar ju inte tv liksom. Men man putsar lite, man tar bort något som man tycker ”ah det har vi haft i 3 år nu räcker det, nu gör vi nåt annat liksom” och så tar man bort något och så lägger man till något och så. Det är som att äga ett hus, man får måla om det ibland.

Annons