Lasse Kronérs nya ord om Bingolotto - efter avhoppet

I över fem år jobbade Lasse Kronér som programledare för TV4:s Bingolotto.
I en intervju med Hänt öppnar han nu upp om sina tankar och känslor kring programmet.
– Det viktigaste vi har här i Sverige, säger han.

Bingolotto har visats i tv-rutan i över 30 år och har genom åren haft många folkkära programledare som styrt skutan i direktsändning. Vem vet mest-programledaren Rikard Olsson är bland annat en av de som lett programmet, och i april i tidigare i år gjorde han sista sändning. Avhoppet kom som en chock för många då det skedde mitt i säsongen, och snabbt ersattes han av Lotta Engberg som nyligen avslöjade  att hon kommer fortsätta programleda Bingolotto tillsammans med Stefan Odelberg. Men en annan som också kopplats med programmet i många är Doobidoo-profilen Lasse Kronér. I en intervju med Hänt öppnar han nu upp om sina ärliga tankar kring programmet.

Lasse Kronérs nya ord om Bingolotto

Lasse är vid det här laget ett välkänt namn och ansikte för det svenska folket. Efter över tjugo år i tv-rutan för ett rad olika program har han blivit ett givet namn i svenska underhållningsbranschen, och förutom att leda SVT:s musikprogram Doobidoo har han även fått den stora äran att vara programledare för Melodifestivalen samt julvärd för SVT 2008. I en intervju med Hänt delar han nu med sig av sina tankar om Bingolotto, och hur relationen till TV4 ser ut idag efter att han gått över till SVT.

Jag har jättebra relation till fyran. Även fast jag jobbar på SVT så har jag ju liksom massa kompisar där och det är väldigt bra folk där. Vårt land är ju så litet, det går ju inte att inte vara bra kompis med någon, säger han.

När Hänt frågar om han fick förfrågan att ta över rollen som programledare efter Rikard svarar han:

– Eh… Jag kan säga så här istället, man får alltid massa frågor om olika saker och ting. Och då har jag bestämt mig för det att de sakerna jag INTE tackar ja till, de pratar jag inte om. Under min långa karriär har jag alltid haft stora program och stora uppgifter och då måste man ju tacka nej till program. Jag pratar aldrig om program jag tackat nej till.

Men om han skulle tacka ja till förfrågan idag är däremot inte helt uteslutet.

– Jag har väldigt, väldigt stor kärlek till föreningslivet. Jag tycker att det är det viktigaste vi har här i Sverige. Det är viktigt för integration, det är viktigt för samhället och det är viktigt för ungdomen. Alltså föreningslivet är viktigt på så otroligt många plan. Och på sikt så är det föreningslivet som kommer att vara en av de viktigare detaljerna i hur man skapar ett bra samhälel. Därför är jag väldigt engagerad i föreningslivet och tycker ju, och har alltid tyckt, väldigt bra om folkspel som dom är. Jag tycker väldigt mycket om det, berättar han. 

LÄS OCKSÅ: Lasse Kronérs framtidsplan för Doobidoo – kryptiska beskedet

LÄS OCKSÅ: Så lever Lasse Kronérs döttrar Amalia och Mathilda idag

FOTO: TT, TV4