LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lasse Kronér om bröllopet med hemliga flickvännen – kändistäta listan

13 jun, 2024 
AvOla Lagerström
Han har en hemlig kärlek som han gärna knyter hymens band med. Lasse Kronér är kär och lycklig som en bonde på en nyslagen äng. Gästlistan till bröllopet blir antagligen lång och spretig, avslöjar den folkkära programledaren.
– Jag känner ju alla utom Ulf Lundell.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Dotterns starka känslor efter Lasse Kronérs medverkan i The islandBrand logo
Dotterns starka känslor efter Lasse Kronérs medverkan i The island

Hur står det till världens bästa Lasse?

– Just nu står det ganska bra till. Samtidigt som jag pratar med dig står jag här och kreerar…

Kreerar?

– Ja, målar oljetavlor. Det är sinnessjukt, jag har blivit som besatt av det. Sitter minst två timmar om dagen! Det är tavlor överallt. Det är skitkul, jag gillar det så ofantligt!

Så läget är fint?

– Både ja och nej. Just nu är klockan 11:55. Om exakt fem minuter får jag ta dagens första snus. Just nu är det sämsta tiden att prata med mig. Folk ställer in möten för att slippa prata med mig den här tiden. Får jag inte min snus så är jag inte riktigt mig själv – om jag uttrycker mig snällt.

Tycker din tjej att du prioriterar jobbet framför henne?

– Det tror jag inte. Hon jobbar också inom kreativitet.

Hur länge har tjejen och du kilat stadigt?

– Ja, vad blir det? Tre år? Fyra, kanske!

När jag satt på café med Christer Pettersson så blev vi smygfotograferade av en hobbypaparazzi. Blir du och din tjej också det?

Annons

– Nej, för vi ser till att inte hamna i sådana situationer. I övrigt blir jag ganska ofta smygfotograferad. Det är något som jag fortfarande reagerar på. Jag tror att jag varit med om allt – från att det stannat turistbussar när jag ska ta en snus till att jag blir smygfotograferad i de mest underliga situationerna. Jag har inga problem med att 25 personer väntar på en autograf, men det där med att bli plåtad i smyg… Det kan bli lite mycket ibland kan jag tycka. Å andra sidan är min stjärna dalande. Jag har det väldigt bra när jag INTE är i centrum.

Lasse Kronér.FOTO: Karin Törnblom/TT

Lasse Kronér om att gifta sig: ”Det får vi väl hoppas!”

Vankas det bröllop snart?

– Det får vi väl hoppas!

Vilka tre kända personer får komma på bröllopet?

Annons

– Tre? Hur i helvete ska jag ha en gästlista med bara tre kända personer? Jag känner ju alla utom Ulf Lundell. Däremot skulle jag aldrig bjuda en person för att den är känd eller offentlig. Offentliga personer är ganska meningslösa. Är det en vän så är det en vän – oavsett vad den jobbar med.

Jag har hört att din tjej heter Anette och att hon ser ut som en blandning av Ebba Bush och Mia Skäringer. Stämmer det?

– Nej, hade hon varit i närheten av Ebba Bush så hade jag inte gått in i samma rum. Inte för hennes utseende utan för hennes åsikter. Är Ebba Bush kristen så finns inte gud!

Det här är Lasse Kronér!

Ålder: 61.

Familj: Döttrarna Mathilda, 28, och Amalia, 25.

Stjärntecken: Skorpion.

Bor: Göteborg.

Jag är aktuell med: ”Lasse på slottet”. I sommar var det tänkt att jag skulle ta över Lottas gig, men jag ville inte riktigt kliva in i någon annans skor. Kände att jag ville skapa min egen lilla värld. Resultatet blev ”Lasse på slottet” – allsångskvällar på Tjolöholms slott. Förmodligen landets vackraste plats!

Det bästa med mig är att: Jag är väldigt generös.

Det sämsta med mig är att: Jag är väldigt snäll och trevlig, men smäller det så smäller det, liksom!

Tre saker som får mig att må gott: Grovsnus, TV-spel och lugna promenader.

Jag brukar ljuga om: Min vikt.

När jag blir pensionär ska jag: Fortsätta jobba. Jag är nog lite för barnslig och ungdomlig för att ens tänka i termer av pension. Däremot kanske jag inte tar alla gig – som tidigare.

Annons

”Jag är nog så långt ifrån flådig man kan komma”

Är det säkert att du inte behöver skaffa glasögon?

– Det är jag helt säkert på.

Vad är häftigast med ditt hem?

– Min målarstudio. Och en sak – som komma skall – är ett orangeri med scen och mat och professionellt kök. Det kommer bli grymt! Där kanske vi till och med kan göra TV så småningom.

Vad brukar det lukta hemma hos dig?

– Japanska mat.

Vad har du för blommor?

– Oj, herregud! Du kommer inte tro mig, men jag ska räkna nu... 41 växter ser jag framför mig när jag tittar snett in i köket. Jag lever i ett hav av blommor! Det är så jävla vackert att man nästan blir trött!

Har du en flådig balkong?

– Absolut inte. Jag är nog så långt ifrån flådig man kan komma, faktiskt. Men Ola. Nu måste du vara tyst. Klockan är 12. Dagens högtidsstund har infunnit sig. Det här är den bästa stunden på dagen. (Lasse lägger in en snusprilla under läppen, redaktionens anmärkning).

Annons

Blev det färg-TV nu?

– Japp, där satt den!

Vilken byggnad i ditt närområde är så ful att den borde suddas bort med ett suddgummi?

– Jag bor i Göteborg. I stort sett hela stan skulle jag säga. Arkitektmässigt är Göteborg ett skämt. Hon eller han som är stadsarkitekt i Göteborg skulle jag vilja ta ett jävligt långt snack med!

Lasse Kronér.FOTO: Björn Lindahl/Aftonbladet/TT

Stoltheten över dottern: ”Väldigt roligt”

Vilket husdjur kan du tänka dig att skaffa?

– Hund. Jag är hundkille. Jag är väldigt ”hundig”. En av mina bästa kompisar har precis skaffat hund. I lördags var han hemma hos mig. När de stod i trappen och skulle gå, sa jag: ”Du får fan lämna kvar hunden här, på riktigt, ni får fan inte ta med honom!” Jag älskar hundar. Är väldigt bra med hund.

Annons

Du är pappa till två kids: Mathilda, 28, och Amalia, 25. Vilken pappaperiod har varit roligast?

– Alla. Jag hade det väldigt roligt i torsdags när jag var uppe i Stockholm och såg min yngsta dotter i Stadshuset. Hon diplomerades till industridesigner. När det gäller barn finns det ett ständigt pågående värv, liksom. Jag har alltid sagt att alla familjer och människor ständigt borde ha en fyraåring omkring sig. Småbarn har så bra ”lines”.

Vem i kungafamiljen brukar du drömma om?

– Det är en fruktansvärt bra fråga, Ola. Frågan är så bra att jag måste skriva ner den i min bok som jag har för framtida bruk.

Vad är svaret på frågan, då?

– Chris O'Neill

Slutligen Lasse, vad skulle du välja: ge bort en halvt uppdrucken Fanta till prins Carl Philip, frontalkrocka med en apa när du kör EPA-traktor genom Örebro eller råka tappa din mobiltelefon i toalettjäveln – nästa gång du ska lätta på trycket?

– Carl Philip. Jag diggar honom. Jag tycker han är skitskön. Nästan lika skön som Chris O'Neill.

FOTO: Bo Håkansson, Bilduppdraget / Johan Jeppsson/TT

Annons