LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lasse Kronér akut till sjukhus – berättar själv: ”Operation”

20 apr, 2023 
Lasse Kronér
Lasse Kronér kände tryck över bröstet som strålade ut i armen.
Nu berättar han för Hänt om hur han legat inlagd på sjukhus i veckor.
– De körde in mig i rör och kollade allting, opererade till och med, säger Lasse till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Dotterns starka känslor efter Lasse Kronérs medverkan i The islandBrand logo
Dotterns starka känslor efter Lasse Kronérs medverkan i The island

Doobidoo-programledaren Lasse Kronér, 60, har under våren synts i ett helt annat program än musiktävlingen han vanligtvis leder. Lasse har nämligen utmanat sig själv rejält och spelat in The island. I äventyrsprogrammet har tittarna fått följa honom och ett annat gäng med kändisar när de försökt överleva på en öde ö.

Lasse Kronérs okända sjukdomskamp – berättar om bröstsmärtorna

Utmaningarna har varit stora men i säsongsavslutningen står det klart att Lasse klarat sig hela vägen in i mål. Men strax innan deltagarna ska lämna ön avslöjar Lasse att det fanns en ovisshet om han skulle kunna medverka i programmet.

– Med sex veckor kvar till detta låg jag på sjukhuset ganska intensivt, säger Lasse i programmet.

Lasse Kronér
Lasse Kronér i The Island. Foto: Discovery+

När Hänt når honom berättar han allt om hälsokampen som utspelad sig innan han begav sig på resan.

– Jag trodde faktiskt att det var hjärtproblem. Så jag ringde akut och så blev jag inlagd i två veckor. De gick in och gjorde kranskärlsröntgen men så var efter-covid-grejer som släpar. Hjärtat och allt var jättebra, annars hade jag naturligtvis inte kunnat åka, säger Lasse och fortsätter:

Annons

– Det är släp från covid och det är det jag sliter med fortfarande. Men nu vet man att det inte är något farligt iallafall.

Hur mådde du, vad var det som fick dig att söka vård?

– Det känns ju som att man inte kan andas, så var det hela tiden när jag var dålig i covid också. Också tryck över bröstet, det drog ut i vänsterarmen och så där så det var allting som har med hjärtat att göra och då blev man ju så att man undrade "vad fan är det som händer nu", så då åkte jag upp och så tog de in mig.

Marcus Schenkenbergs livsfarliga ögonblick: ”Jag försöker fly”Brand logo
Marcus Schenkenbergs livsfarliga ögonblick: ”Jag försöker fly”

Så mår Lasse Kronér idag – efter operationen: ”Känner av det varje dag”

Även om tiden var turbulent och Lasse fick ligga inlagd under två veckors tid så mådde han relativt bra.

– Jag var inte så orolig för jag var under så extremt bra läkarvård. Jag låg inne i tio dagar och gjorde alla tester och kontroller de kan göra. De körde in mig i rör och kollade allting, opererade till och med. Allting var jättebra, de sa att jag hade fysik som en 30-åring och det får man vara nöjd med när man är 60.

Annons

– De var inne och kollade, gick in genom armen och upp i hela systemet. In och kolla, de hade med sig en spränggrej så de kunde spränga men de gjorde de inte för allting var ju bra. Så det var jävligt skön för annars hade jag inte kunnat åka till ön. Det var en av de sakerna jag pratade med produktionen om, jag kunde ju inte åka om jag år en hjärtinfarkt men så kollade vi ju allting innan. Det var väldigt bra.

Hur mår du idag?

– Jag känner av det varje dag men jag får ta tag i det. Det finns nog någon avdelning som tar han om det där idag också, säger Lasse.

FOTO: TT

Annons