TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Lasse Hallström hårt attackerad: Väldigt besvärad

19 jan, 2017 
AvOla Brising
Här tvingar djurskötaren ner rädda schäfern Hercules i forsande vatten. Djurrättsorganisationerna går till attack mot svenske regissören Lasse Hallström inför premiären av "A Dogs Purpose".
Annons

Den 27 januari har Lasse Hallströms, 70, “A Dogs Purpose” premiär i USA. I filmen försöker en hund finna meningen med livet genom fyra liv då dess själ reinkarneras vidare till nya hundar med nya ägare då den dör. Men före premiären möts lasse av en storm av kritik från djurrättsorganisationer då en video från inspelningarna läckt ut till TMZ.

skarmavbild-2017-01-19-kl-10-33-55

I filmen ses en skräckslagen schäfer tvingas ned i forsande vatten. Scenen filmades i en pool utanför Winnipeg, Kanada, i november 2015. I bakgrunden hörs personer skratta. I ett annat klipp försvinner hunden under vattenytan. Djurskötarna hörs skrika för att den ska få hjälp.

Djurrättsorganisationen PETA skriver i ett uttalande:

PETA uppmanar alla djurälskare att bojkotta filmen för att skicka ett budskap om att hundar och andra djur ska behandlas humant, inte som rekvisita“.

Annons

En annan djurrättsgrupp, Animal Justice, har rapporterat händelsen till kanadensiska myndigheter.

– Det är olagligt att tillfoga djur ångest och lidande och finns inget kryphål som låter Hollywoodfilmare komma undan med att misshandla djur, säger de till AFP.

I ett inlägg på Twitter skriver även skådespelaren Josh Gad, 36, som gör rösten till hunden som är huvudperson i filmen att han har krävt en förklaring av produktionsbolaget.

Dec. 8, 2015 - New York, New York, U.S. - Actress LENA OLIN and her husband/director LASSE HALLSTROM attend the 2015 Ripple of Hope Award held at the New York Hilton Hotel. (Credit Image: © Nancy Kaszerman via ZUMA Wire) (c) Zumapress / IBL
Svenske regissören Lasse Hallström med hans fru Lena Ohlin.

Hallström ska ha varit närvarande vid inspelningen, men hävdar på Twitter att han inte bevittnade händelsen i poolen och att hela teamet var angelägna om att se till att djuren vistades i en “kärleksfull och säker” miljö under inspelningen. Han skriver också att han själv är “väldigt besvärad” av videon:

Annons

– Jag har blivit lovad att det ska göras en grundlig utredning av situationen, och att alla eventuella felsteg ska rapporteras och bestraffas.

skarmavbild-2017-01-19-kl-10-29-37
Produktionsbolaget påstår att schäfern Hercules mådde bra under inspelningarna. Ändå stängdes en observatör från American Humane Association av från sitt jobb på inspelningsplatsen.

Enligt produktionsbolaget hade schäfern, vars namn är Hercules, förberetts under flera dagar för att inte vara rädd för vattnet. Man erkänner att Hercules inte ville hoppa i vattnet vid ett tillfälle men säger att man då slutade filma. Med detta i åtanke är det dock lite mystiskt att en representant från American Humane Association som var med på inspelningsplatsen har stängts av från sitt jobb. Organisationen var på plats för att bekräfta att inga djur skadades under filminspelningen och kommer nu att utreda händelsen, enligt uppgifter till TMZ.

Foto: IBL, TMZ, Universal Pictures

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons