LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lasse Berghagens val med dottern Malin Berghagen

15 jul, 2020 
AvLovisa Ström
Den här våren har varit annorlunda för oss alla.
Nu berättar Malin Berghagen om pappa Lasses beslut under corona.
– Han fick panik, säger hon i sin podcast Berghagen och Tess.
Annons
Allt om Malin BerghagenBrand logo
Allt om Malin Berghagen

Lasse Berghagen är en av Sveriges mest folkkära artister, och har genom åren haft stora framgångar. För några månader sedan fyllde han 75 år, men firandet blev minst sagt annorlunda. Coronapandemin har vänt upp och ner på en hel värld, och även Lasses.

Lasse Berghagen hade tänkt att fira dagen med att bjuda in flera gäster till en stor fest, men på grund av viruset valde han att ställa in. I stället för stort kalas blev det mys och stillsamt firande tillsammans med hustrun Eva Berghagen, 68. Och Lasse var nöjd ändå, då han även fick det han önskat sig allra mest i matväg, i det här fallet inkokt lax och en prinsesstårta.

En fest kan nog de flesta avstå i dessa tider, men de hårda restriktionerna och rädslan för corona har trots allt påverkat Lasse på andra sätt. Det avslöjar dottern Malin Berghagen, 54, i senaste avsnittet av podcasten Berghagen och Tess.

Allt om Barbro Lill-Babs SvenssonBrand logo
Allt om Barbro Lill-Babs Svensson

Malin Berghagen avslöjar pappa Lasses beslut

Malin Berghagen har under coronapandemin valt att bo i Järvsö med sina barn och fästmannen Martin Charlton, 49. I podcasten berättar Malin att hennes pappa Lasse även han kom upp till Järvsö under våren, då han inte klarade av att vara i Stockholm.

Annons

– Han fick panik i stan. Han sa att han orkar inte det här, för det blev för jobbigt för honom att bara sitta och titta, säger hon i podden.

Malin Berghagen fortsätter:

– Och det förstår jag. Det är många som är vana att gå ut och promenera och möta människor, och många äldre som blir ensamma för att man inte får besöka dem längre.

Så Lasse Berghagen ringde sin dotter och frågade om han fick komma upp till Järvsö. Men då de alla inte kan bo i samma hus på grund av pandemin var han tvungen att hyra ett annat. Och det löste sig perfekt.

– Våra franska vänner som inte kan komma hit, deras hus är ledigt så han hyrde det, förklarar Malin.

Hon berättar också hur de fick ha en massa ritualer för att förhindra att en eventuell smitta skulle spridas. Lasse fick bland annat inte ta tåget upp till Hälsingland. I stället fick han skjuts med bil. Han var också tvungen att sitta längst bak i bilen, och eftersom det fanns risk att även han kunde smitta fick han hoppa in i duschen och tvätta alla sina kläder så fort han kom fram till sina nära och kära i Järvsö.

FOTO: TT

Annons