Lasse Berghagens plötsliga glädjebesked – efter tragedin

Lasse Berghagens glädjebesked efter tragedin

Det har varit ett tufft år för Lasse Berghagen med både ensamhet och skador.
Men nu börjar vindarna äntligen vända för artisten.
I en intervju med Aftonbladet avslöjar han nu sitt stora glädjebesked.

Den här våren har varit svår för många, men då Lasse Berghagen, 75, på grund av sin ålder tillhör riskgruppen har den varit extra ensam för sångaren. Men nu börjar vindarna äntligen vända, och den folkkära artisten och programledaren kan nu avslöja ett nytt projekt som han har jobbat på.

Den tuffa tiden

Det var i podcasten Berghagen och Tess som sångarens dotter Malin Berghagen, 54, berättade hur coronapandemin har tagit på hennes pappa, och hur han i våras i ren panik bestämde sig för att åka och hälsa på henne i Järvsö.

– Han fick panik i stan. Han sa att han orkar inte det här, för det blev för jobbigt för honom att bara sitta och titta, säger hon i podden.

Hon fortsätter:

– Och det förstår jag. Det är många som är vana att gå ut och promenera och möta människor, och många äldre som blir ensamma för att man inte får besöka dem längre.

Lasse har med andra ord kämpat en hel del med isoleringen som kommit med pandemin, men som om det inte vore nog var han även med om en tragisk olycka för ett par månader sedan. Det var nämligen under en golfrunda som artisten skadade ryggen i samband med en sving, och han ska tydligen ha skadat sig så hårt att han behövt gå med käpp en tid efter.

Sångarens glädjebesked

Men nu börjar vindarna äntligen vända för Lasse, och det var i veckan som han kunde gå ut med ett glädjande besked. Sångaren ska nämligen släppa en självbiografi.

I boken, som kommer att heta Hej livet!, kommer han att prata om hela hans liv och karriär fram tills nu, och han kommer fokusera på viktiga händelser och möten som har format honom. Men trots ett liv som textförfattare bakom sig tyckte Lasse att det var skönt att lägga biografin i händerna på någon annan, och har därför tagit hjälp av skribenten Marcus Birro, 48. I en intervju med Kulturnyheterna berättar Lasse om sitt beslut:

– Det är skönt att ha ett bollplank och Marcus är jätteduktig. En bra ordbehandlare, säger han.

Och Marcus känner sig minst sagt hedrad över att ha fått det stora ansvaret.

– Det är väldigt spännande hur han kommer in i artistvärlden. Han debuterade 1965 och allting händer så otroligt fort. Lill-Babs förför honom, de får barn, senare bor han på en husbåt med Cornelis Vreeswijk. Den perioden är urhäftig, säger han.

Lasse vill däremot inte gå in på några detaljer kring vilka livshändelser som kommer att tas upp i boken, men vågar lova att både med- och motgångar kommer att nämnas.

– Det blir mycket möten. Jag har ju träffat alltfrån Nicko McBrain i Iron Maiden till det som är raka motsatsen till hårdrock. Det blir både moll och dur, som livet är. Men jag är ingen bitter typ.

Boken om en av Sveriges mest folkkära personligheter kommer finnas att köpa hösten 2021.

FOTO: TT