ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lasse Berghagen tvingas till paus – nya beskedet om hälsan

25 jul, 2023 
Lasse Berghagen
Lasse Berghagen lades i juli in på sjukhus.
Nu kommer den folkkära artisten med en uppdatering om sin hälsa.
Ger beskedet till Expressen efter oron.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Malin Berghagens ånger sista tiden med Lill-Babs på sjukhuset: "Varför behövde jag säga det?"Brand logo
Malin Berghagens ånger sista tiden med Lill-Babs på sjukhuset: "Varför behövde jag säga det?"

Den folkkära artisten Lasse Berghagen, 78, blev nyligen inlagd på sjukhus pågrund av sitt hjärtproblem, efter att ha känt att något avvek från de normala.

Artisten som vi känner igen för sin klassiska låtar Stockholm i mitt hjärta, En kväll i Juni och Teddybjörnen Fredriksson, har en stor plats i många svenskars hjärtan efter sin insats som programledare i Allsång på Skansen.

Lasse har sedan tidigare varit väldigt öppen med att berätta om sina hjärtproblem, som han sedan tidigare även behövts opereras för.

I oktober 2016 opererades Lasse för sitt hjärtproblem, vilket ledde till en tids återhämtning och ett antal inställda spelningar något som han då berättade om.

– Jag har opererat en klaff i hjärtat. Den har busat i ett par år. Om en klaff inte fungerar, så får du inte tillräcklig syresättning i kroppen. Så det har varit tufft i några år, sa Lasse till Expressen då.

Malin Berghagens ord om Lasses hälsa

Efter att Lasse lagts in på sjukhuset denna gången efter den nya avvikande upptäckten med hjärtat har flera oroat sig för den folkkära artistens hälsa.

Annons

Även artistens dotter Malin Berghagen har även hon uttalat sig om händelsen efter oron för faderns hälsa till Aftonbladet.

– Han åkte in i lördags då han märkte att något inte var okej. De röntgade honom igår morse och såg att de behövde göra en ballongsprängning där de går in i armen. Så då gjorde de det och sa sedan att han inte behöver komma tillbaka mer, så det får vi hoppas, säger Maria till tidningen.

Nya beskedet om hälsan

Det var i mitten av juli som Lasse Berghagen gjorde en så kallad ballongsprängning, en behandling som öppnar upp kärlen så att blodet kan passera som det ska.

Han meddelade då att han tvingades ställa in en ett event. Nu bekräftar Lasse att han tvingas ta en paus.

– Jag tar det lugnt en bra tid framöver. Det får man göra när man börjar närma sig 80, säger han till Expressen.

Texten uppdateras

FOTO: TT

Annons