TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Lasse Berghagen: "Jag har varit en bättre morfar än pappa"

25 okt, 2017 
AvLotta Gray
Lasse Berghagen säger att han jobbade bort sina egna barn. Men det tar han igen det med att vara mycket med barnbarnen istället. – Jag har varit en mycket bättre morfar än pappa, säger han till Expressen.
Annons

Våra allra mest folkära kändisar är Lasse Berghagen, 72, som sedan 41 år tillbaka är gift med sin Eva Berghagen, 65. Det är svårt att tro att denna, tillsynes, snälla och bekymmerslösa man kan ha damm i rockfickan. Men nu gläntar teddybjörnen på honungsburken och medger han inte alltid varit världens bästa pappa.

– Det har jag sagt till mina barn, jag har varit en mycket bättre morfar än pappa. Men de klagar inte, de visste ju inget annat, berättar han till P4 Extra.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Den populära artisten har barnen Malin Berghagen, 51, och Maria Berghagen Enander, 41, samt flera barnbarn och var mycket bortrest i Tyskland under sina döttrars uppväxt. När han väl var hemma jobbade han oftast alla helger.

– Om jag ser tillbaka på min karriär så kan jag sjunga ”Teddybjörnen Fredriksson” på dagis, psalmen ”Då knäpper jag mina händer” i kyrkan, ”Stockholm i mitt hjärta” på Skansen och ”En kväll i juni” är den mest spelade after ski- och after beach-låten eftersom den är så lätt att spela på gitarr, så jag tycker nog att jag lyckats pricka in det mesta, säger han till Expressen.

Men nu tar han igen den förlorade tiden med sina barnbarn istället och har skrivit två barnböcker där han själv och yngsta barnbarnet Filippa har huvudrollerna.

–I höst kommer nästa. Det ska bli sex sammanlagt. Det är lite påhitt och lite sådant som Filippa och jag varit med om.

Foto: IBL

Annons