Lars Kepler lurade alla med sitt idylliska reportage

De drev med sig själva. Författarparets beskrivning av sina helger gjorde ändå folk vansinniga.

Författarparet Alexander Ahndoril, 48, och Alexandra Coelho Ahndoril, 49, (kända under deckarpseudonymen Lars Kepler) skrev nyligen ett reportage i SvD:s Min helg under rubriken “På landet byter vi om till vitt och dricker bubbel“. Det skapade enorm irritation i sociala medier.

Kanske eftersom författarna beskriver hur de både hinner skriva, träna, laga massor av mat, läsa läxor med barnen, bada bastu, gå skogspromenader och bli bjudna på frukost av yngsta dottern i sitt harmoniska fläckfria skärgårdshus.

Vårt hus är alldeles vitt förutom konsten på väggarna och havet som ligger blygrått utanför. Alexander erkänner att han är excentrisk, men så fort vi kommer till huset byter han alltid om till helt vita kläder, han vet inte själv varför“, skriver författarparet.

Ett annat stycke lyder:

På lördagen dricker vi kaffe i sängen och läser tidningarna medan det flacka morgonljuset stryker över husets tak. Vår yngsta dotter kommer tassande och vill laga frukost. Hon är en aning besatt av tv-programmet Årets sockerbagare så hon filmar sig själv medan hon gör omelett, smoothies, scones och cupcakes med rosa frosting.

Författaren Lars Kepler, alias Alexander och Alexandra Ahndoril. Paret har kommit med en ny spänningsroman. 2014-10-21 (c) FERNVALL LOTTE / Aftonbladet / IBL Bildbyrå * * * EXPRESSEN OUT * * * AFTONBLADET / 3226

Författarparet som gjort sig kända under pseudonymen Lars Kepler överdrev skrytet om det perfekta livet som en satir, men alla trodde de menade allvar. Foto: IBL

Vissa påpekade kort efter publiceringen att författarna kanske var ironiska i sin helgbeskrivning. När Hänt i Veckan träffar Alexandra på premiären av “Snövit – The Musical” i Stockholm bekräftar hon att så är fallet:

– De där artiklarna är alltid så skrytsamma så vi kände att vi ville bjuda på oss själva, driva lite med oss själva, göra något humoristiskt och annorlunda.

Alexandra fortsätter:

– Jag är häpen över reaktionerna. Den som tänker efter förstår att det är omöjligt att ha det så perfekt som vi beskriver vår helg. Vi är båda författare. Det är vårt jobb att hitta på när vi skriver.

Men det finns inget negativt som inte också för något positivt med sig.

– Å andra sidan kanske det visar att det inte finns så mycket problem i Sverige som man tror om folk kan lägga energi på att bli upprörda över det här, konstaterar Alexandra.

STOCKHOLM, SWEDEN 2015-01-26 Guldbagge vimmel på röda mattan. Guldbaggegalan 2015, Filmgalan 2015. Svenska Filminstitutet (SFI) prisgala. Prisutdelning av Guldbaggar på Cirkus i Stockholm. Pictures: Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril Photo & Copyright: Patrik C Österberg/All Over Press Glöm ej fullständig byline! All Over Press

Men nog gillar Alexander Ahndoril och hans fru Alexandra att klä upp sig. Den här bilden är från årets Guldbaggegala. Foto: IBL-AOP

Andra läser också:

Horace Engdahl om sonen Marcels porrfilm: ”Litar på att han vet vad han gör”

Efter 17 operationer är Anna Book i högform: ”Har inte mått så här bra på många år!”

Änglarna är tillbaka – se alla bilder från Victoria’s Secret Fashion Show

SENASTE NYTT!