TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Babsan suckar över sin "tantåkomma": "Snart får jag väl mens också"

29 okt, 2014 
AvLina Tidén Sundin
Knölen gör det svårt att bära skor. På grund av Babsans klackar måste Lars-Åke Wilhelmsson nu opereras för Hallux Valgus.
Annons

Höga klackar har sedan länge en framträdande roll i Lars-Åke Wilhelmssons, 56, karriär. Han började som Baby Doll i dragshowgruppen Surprise Sisters 1979 och gled sedan över i rollen som Babsan kring mitten av 80-talet.

Knappast någon kan ha missat den frispråkiga primadonnan med sitt rosa Marilyn Monroe-hår och höga klackar, men karriären som Babsan har ett pris. Eller snarare en knöl. Sedan en tid tillbaka lider Lars-Åke av hallux valgus vilket innebär att han har fått en utbuktning på höger stortå.

– Ibland vaknar jag mitt i natten av smärtan fast det inte ligger något tryck på foten. Då kan jag ha gått i gympaskor på dagen. En annan dag kan jag ha gått i högklackat i fyra timmar och inte känt något alls, precis som om foten är avtrubbad, berättar han för Hänt i Veckan.

Foto: Malin Bondeson
Som sig själv bär Lars-Åke skor i storlek 43-44, men som Babsan klämmer han ner fötterna i 41-or. Foto: Malin Bondeson

Tillståndet kan vara ärftligt, men drabbar oftast kvinnor vilket kan bero på att de oftare utsätter sina fötter för obekväma skor som ökar trycket mot tåleden. I artistens fall handlar det inte bara om höga utan även för små damskor. Nu hoppas han få tid för operation så knölen kan avlägsnas i början av nästa år.

– Det är ju lite roligt också att jag ska behöva operera mig för en tantåkomma, jag känner ingen annan gubbe som har gjort det. Men jag vill ju vara så jämställd som möjligt förstår du, jag tar gärna er sjukdomar också. Det är synd att jag är så gammal, annars hade jag säkert fått mens också, men jag kanske kan få såna där vallningar, säger han med ett skratt.

Knölen hindrar artisten från att bära smalare herrskor. Foto: Malin Bondeson
Knölen hindrar artisten från att bära smalare herrskor. Foto: Malin Bondeson

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons