Lance vs Livet tillbaka på Viafree – Lance ord om nya säsongen

Lance Hedman kommer tillbaka med en ny säsong av Lance vs Livet på Viafree.

Lance vs livet kommer tillbaka med en ny säsong.
För Hänt berättar Lance Hedman om vad man kan förvänta sig av serien, om hans mående och hur det går med musikkarriären.
– Nu skiter vi i vad man kan göra för att det ska bli rolig tv och är istället oss själva till hundra procent, säger han.

Lance Hedmans ärliga ord om sjukdomen – nära att ge upp Let’s dance
Slå på ljud

Nu kan Hänt avslöja att tv-serien Lance vs Livet kommer tillbaka med en ny säsong på Viafree. I denna säsong har Lancelot ”Lance” Hedman, 19, siktet inställt på en ny karriär – som artist. Tillsammans med bästa vännen Linton Calmroth har han bildat en DJ-duo som tacklar nya utmaningar och mål. Den andra säsongen Lance vs Livet har premiär på Viaplay och Viafree den 19 november.

För Hänt berättar Lance mer om den nya säsongen:

– Första säsongen var vi, det är väl fel att säga, men unga. Jag var 17 år när jag spelade in det. Den här säsongen blir mer äkta. Då var vi liksom nervösa framför kameran och så. Nu är vi bekväma, är mer äkta och visar upp- och nedgångar. Man får lära känna oss på djupet mer i denna säsong.

Lance berättar att han bland annat kommer att prata mer om sin psykiska ohälsa i den kommande säsongen.

– Jag har haft psykisk ohälsa och allt möjligt sådant. Jag sa att jag hade ångest i den första säsongen, men nu pratar jag mer ut om det.

Är det något du pratat om på sociala medier eller dylikt så att folk känner till det?

– Det är först nu som jag berättar faktiskt. Nej, mina föräldrar vet ju om det, eller knappt. Men mina nära vänner vet det.

Hur känns det att prata om det i ett tv-program?

– Jag tror det är bra att prata om det, för att folk som har det kan känna igen sig när de ser programmet då. De kan se att någon annan också har det, att de inte är ensamma. Alla tror mitt liv är så himla perfekt och att jag har det så bra liksom, säger han.

Lance förklarar att den nya säsongen av Lance vs Livet blir bättre på många plan – då han idag mår bättre än vad han gjorde när första säsongen spelades in.

– Första säsongen var vi vilsna 17-åringar, som inte visste vad vi ville eller något. Men nu på något sätt har vi vuxit upp. Vi har blivit bekväma med oss själva och försöker inte vara några som folk vill att vi ska vara. Nu skiter vi i vad man kan göra för att det ska bli rolig tv och är istället oss själva till hundra procent.

Så du mår bättre idag? 

– Jag mår bättre idag med vart jag är i mitt liv nu. Jag vet vad jag vill nu. Jag har hittat något jag tycker är kul att göra.

Vännen Lintons medverkan i programmet

Lance Hedman berättar att hans vän Linton Calmroth är med väldigt mycket i den kommande säsongen.

– Det är typ Lance vs Linton kan man säga. Han är med mycket, säger han och skrattar.

Tillsammans satsar de på en musikkarriär – vilket man kommer få följa i serien.

— Musik är det enda jag och Linton gör nu. Det har varit vårt stora fokus det senaste året, så de blir mycket fokus på det i serien.

Mamma Magdalena blir konkurrent

Just nu syns även Lances mamma Magdalena Graaf, 44, på tv tillsammans med systern Hannah Graaf, 41. Deras serie Systrarna Graaf visas på samma kanal som Lances serie.

– Det är konkurrens. Nej men det är kul. Vad ska man säga, det är jättekul för henne. De är roligare än oss, säger han och skrattar.

Syns ni i varandras serie ändå, eller har det krockat? 

– Jag har jobbat så mycket så jag har inte varit med så mycket i deras serie, och de har varit med lite i min.

Förutom att vara aktuell med den nya serien har Lancelot och Linton precis släppt en ny låt. Den heter Sunshine och är en hyllning till två väldigt speciella personer för artisterna.

– Det är en låt som vi skrev båda två till folk som dött i vår omgivning. Lintons mamma och min brorsa. När vi skrev den var de dem vi hade i åtanke, säger han.

Känns det som en väldigt känslosam låt då för er båda? 

– Nej men det känns sjukt bra. Hade min brorsa levt hade han varit hur glad som helst att jag skrivit en låt för honom, säger han.

FOTO: TT/Stina Stjernkvist, TT/Eero Hannukainen

FRÅN FÖRSTASIDAN