LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Läkarnas skräckbesked – därför kan Bobbi Kristina dö i helgen

20 mar, 2015 
AvElisabeth Andersson
Bobbi Kristina Brown har legat i konstgjord koma sedan hon hittades medvetslös i badkaret. Nu måste familjen fatta ett beslut om hennes framtid.
Annons

Efter snart sju veckor i konstgjord koma börjar tiden nu rinna ut för Bobbi Kristina Brown. I helgen förväntas familjen ta ett beslut om hennes fortsatta vård, skriver Radaronline.

Bobbi Kristina har legat i konstgjord koma sedan den 31 januari. Foto: Stella Pictures

Enligt sajten har 22-åringen legat i konstgjord koma längre än vad som är vanligt, och sjukhuset har egentligen ingen skyldighet att fortsätta den livsuppehållande behandlingen. Det är dock i de flesta fall upp till familjen att fatta det beslutet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Oftast följer man familjens önskemål, om man inte kommer fram till att personen är hjärndöd, säger en läkare vid sjukhuset till sajten.

Bobby Brown står inför ett svårt beslut. Foto: All Over Press
Bobby Brown står inför ett svårt beslut. Foto: All Over Press

Läkarna har med andra ord rätten att neka Bobbi Kristina fortsatt vård – om de anser att hon är hjärndöd.

Enligt rapporter har de anhöriga tidigare haft svårt att komma överens om hur de vill göra. Bobby Brown ska tidigare ha vägrat att stänga av respiratorn, men nu kan han alltså bli tvungen att ta farväl av sin dotter.

Andra läser också:

Annons