Laila Bagges svar – efter följarnas oro

Laila Bagge

Laila Bagge är just nu i Maldiverna – där människor hålls isolerade för coronaviruset.
”Dom är väldigt noga med att inga andra gäster får komma på besök från dom andra öarna”, skriver Laila på Instagram.

Carina och Erik Berg visar upp huset efter renoveringen – se exklusiva bilderna
Slå på ljud

Laila Bagge har länge planerat en resa till Maldiverna – något hon pratat om i RixMorron Zoo tillsammans med sin kollega Roger Nordin. Men i början av mars förklarade Laila att hon började vela om hon skulle åka eller inte, med tanke på utbrottet av det nya coronaviruset.

På RixMorron Zoos Facebook postade då hennes kollega Roger frågan:

”Laila har sparat i flera år och ska nu äntligen göra sin drömresa, till Maldiverna. Nu gör coronaviruset att hon tvekar..Vad tycker du, ska hon och familjen genomföra resan?  Eller har du något tips på hur hon ska klara sig?”.

På Lailas Instagram har följarna fått ta del av huruvida hon åkte eller inte. Till en bild på sig själv med mask över munnen skrev hon för några dagar sedan:

”Då är vi på väg till Maldiverna tar det säkra före det osäkra med att använda mask och har även handskar med mig samt alcogel. Kändes lite konstigt att ha masken på sig när jag mellanlandade i Doha, men blev positivt överraskad att många tänker likadant och har både mask och handskar! (För er som säger att mask inte hjälper så gör det, det om det är en FFP3 mask med filter) Har både läkare i familjen samt en bror som bor i Kina som använder det varje dag som myndigheter delat ut)”.

Följarnas oro

På turistön Kuredu i Maldiverna hålls ett 40-tal svenskar isolerade just nu. Detta efter att en italiensk turist testats positiv för coronaviruset när personen återvänt hem till Italien. Flera följare har uppfattat det som att Laila kan befinna sig på den ön – vilket tv-profilen nu svarar på i ett inlägg på Instagram.

”Jag har fått många oroliga direkt meddelanden från er fina följare, om jag befinner mig på den ön där man satt alla i karantän! Vi befinner oss 6 mil ifrån den drabbade ön! Vi har det väldigt bra och dom är väldigt noga med att inga andra gäster får komma på besök från dom andra öarna som inte är gäster och bor här. Vi har fått information från vårat hotell att dom två som är sjuka just nu på den andra ön mår bra trots omständigheterna! Nu ska jag ut och snorkla sköt om er”, skriver hon.

Till Hänt berättar Laila genom ett sms att allt bara är bra och att det är lugnt på ön som de befinner sig.

FOTO: Eero Hannukainen/TT/INSTAGRAM

FRÅN FÖRSTASIDAN