Laila Bagges tårar – hyllande orden om systern Linda

Linda Cahling, Laila Bagge

När livet känns jobbigt är det viktigt att ha bra stöd från nära och kära.
Det vet Laila Bagge, som nu har gått ut och hyllat sin syster Linda Cahling.
– Jag tycker att det är jätteviktigt, säger entreprenören och tv-personligheten till Hänt.

Sjukvårdspersonalen har minst sagt arbetat hårt den senaste tiden, och allt tyder på att det kommer att fortsätta så ett tag till. Det är ett jobb som naturligtvis tär på krafterna, något som Laila Bagge upplever på nära håll. Hennes syster Linda Cahling har nämligen en chefsposition på ett bemanningsföretag inom vården.

När Laila Bagge såg att sin syster lade ut ett Instagram-inlägg om den senaste tidens hårda arbete och den trötthet som det medföljer var hon inte sen på att reagera och lade själv ut en kärleksfullt text på sociala medier.

– Hon skrev ett eget inlägg om att det var tufft och slitigt och att hon kände sig låg, även hon trivs jättebra på jobbet och har härliga kollegor. Om man jobbar hårt så tär det på en, säger Laila Bagge till Hänt och tillägger:

– Efter att jag såg det så ville jag hylla henne. Jag berättade det för henne själv först, men kände att jag också ville skriva det på Instagram.

Träffade inte syskonen på flera månader

Anledningen till att hon ville dela med sin av hyllningen till sina följare var att Laila Bagge tycker att det viktigt att uppmärksamma vårdpersonalens insatser under coronapandemin.

– Man måste hela tiden påminna om vilket jobb de gör. Både sjuksköterskor, undersköterskor, läkare och alla andra som jobbar i den här krisen är hjältar, säger Laila Bagge.

Hon berättar själv om den oro som hon känner inför den rådande pandemin, och om hur livet ställts på sin spets.

– Jag tycker att det är läskigt och tänker att hålla avstånd hela tiden. Det är bara en handfull personer som jag träffar nu, och det är de som jag vet hanterar det här på samma sätt som jag. Folk som inte går ut på fester eller är i stora folksamlingar.

Bagge har en nära relation till sina syskon, men när viruset tog fart sågs de nästan ingenting till en början.

– Det tog flera månader innan jag träffade min syskon. Nu kan vi umgås, men håller avstånd. Vi har koll på varandra, säger Laila Bagge.

Tårarna efter hyllningen

I inlägget skriver hon om hur fantastiskt systern Linda Cahling är att arbeta tillsammans med – och att ha som chef.

– När vi hade smyckesmärket Rock by Sweden ihop så tog Linda en paus från Danderyds sjukhus där hon jobbade. Hon var min chef då i några år tills hon längtade tillbaka till vården. Det är ju som ett kall, säger Laila Bagge och tillägger:

– Jag kan bara prata utifrån egna erfarenheter, men hon är världsbäst. Hon är en problemlösare och ser verkligen när de anställda behöver hjälp eller om de mår dåligt, hon är superbra.

 

Och visst verkar Laila Bagge vara väldigt stolt över sin syster. I det kärleksfulla inlägget avslutar hon med att skriva:

Du gör ett fantastiskt jobb du är en krigare och jag är stolt över att ha dig som min syster. (Nu kom det en tår också)

Bild: Instagram, Eero Hannukainen/TT