ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Laila Bagges renovering blev en mardröm: ”Värsta jag sett”

06 aug, 2022 
Laila Bagge, Korosh
Laila Bagge och Korosh är mitt uppe i en renovering.
Men projektet blev bra mycket större än de tänkt – det visade sig nämligen bli en riktig skräckhistoria.
Annons
Såhär kombinerar Laila Bagge familjepuzzlet med jobbBrand logo
Såhär kombinerar Laila Bagge familjepuzzlet med jobb

Laila Bagge, 49, och hennes kärlek Korosh Kananian har under deras sommarsemester satt igång med vad paret trodde skulle bli en någorlunda simpel och smidig renovering av källare och vardagsrum.

Det visade sig däremot blir ett betydligt större och dyrare projekt än så. De har stött på fel på fel efter resans gång och när Hänt pratar med Laila beskriver hon läget.

– Tanken var att vi bara skulle bygga ut i källaren och få större vardagsrum. Och när vi börjar riva i källaren inser vi att det är väldigt mycket felbyggt. Såpass felbyggt att vi fått in svartmögel i källaren, berättar Laila.

Den fasansfulla upptäckten: ”Allvarligt sjuk”

Svartmöglet visade sig komma från allt vatten som inte haft någonstans att ta vägen – förutom rakt in i huset. Laila beskriver det som att hela huset har badat i vatten – därav möglet.

Annons

– Det man har gjort är att ta allt vatten från huset och lett med rör, men det finns ingenstans vattnet tar vägen mer än rakt i huset. Så huset har ju badat i vatten. Så vi har hittat hål 15 cm in i husgrunden. När vi hittade det gick vi in och rev där och då hittade vi svartmögel, säger Laila och fortsätter:

– Jag är ju glad men ändå inte glad. Det där kan man ju bli allvarligt sjuk av, man kanske inte vet vad det beror på varför man är sjuk ofta och så. Nu har ingen blivit det som tur var.

Snickarens bedömning: ”Värsta hus jag sett”

Projektet som skulle bli av det mindre slaget har alltså kommit att bli ett jätteprojekt som inte förväntas bli klart förrän i jul. Med tanke på att huset är felbyggt från första början behöver mycket göras om från grunden – nya väggar, ny isolering och ny dränering bland annat.

– Våra byggare säger att de som byggt detta hus inte har följt de konstruktionsvisningar de har lämnat in till kommunen, berättar Laila för Hänt och fortsätter:

– Jag började med att fråga ”Är detta huset det värsta du sett?” och han säger ”nej, det är det inte”. Och nu för en dag sedan sa han ”Laila, nu är det det värsta huset jag sett. Så här många fel på ett hus har jag aldrig varit med om”. Så det är ju ett jäkla fuskbygge, tråkigt nog.

Nu får vi verkligen hoppas att de inte råkar ut för något mer oväntat på vägen!

FOTO: Instagram/Karin Törnblom/TT

Annons