TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Laila Bagge om Adam Alsings fina gest till sonen innan tragedin

08 jun, 2020 
Adam Alsing och Laila Bagge
I sviterna av Covid-19 miste Sverige en av de mest varma och skickliga programledare Adam Alsing våren 2020.
Tv-profilen Laila Bagge var en av många som stod Adam nära.
Nu berättar hon om hans fina gest till sonen Liam Pitts.
– Det finns inte någon annan som har gjort det på det sättet, säger Laila i en intervju i Nyhetsmorgon.
Annons

Videon kunde inte hittas

I våras kom beskedet som fick hela Sverige att stanna upp för en sekund. Den folkkäre programledaren Adam Alsing har avlidit, i sviterna av Covid-19. Den tragiska bortgången sörjs fortfarande av hela Sverige.

En person som stod nära Adam var tv-profilen Laila Bagge, 47. De arbetade tidigare ihop i tre år, något som ledde till en fin vänskap.

Laila Bagge, röd bakgrund
FOTO: Eero Hannukainen/TT

– Det var väldigt chockande. Jag pratade med Adam någon vecka innan det blev riktigt illa och jag trodde aldrig att det skulle bli så, berättar Laila en intervju med Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon på TV4.

Laila och Adam hade även pratat kort innan han blev sjuk om hur de gör på respektive radiostationer i och med krisen. De var konkurrenter men delade ändå med sig av hur de gjorde med gäster i radion, för de visste inte riktigt hur de skulle göra eller gå till väga.

Annons

Så hanterade Laila Bagge Adam Alsings bortgång

Jenny frågar Laila hur hon hanterat sin väns bortgång, och poängterar att det är svårt att ens acceptera att någon i ens närhet inte finns längre.

Adam Alsing Top Gear Sverige
FOTO: Erik Simander/TT

– Det är ju någonting man får hantera. Jag har ju varit med om det tidigare, min mamma har ju gått bort. Man får sörja och sen så får man fortsätta. Det hade han också gjort. Men det är klart att det känns, säger Laila i intervjun och fortsätter:

– Liam blev också väldigt chockad.

Adam Alsings fina gest till Liam Pitts

Laila berättar att Adam varit väldigt positiv och uppmuntrat sonen Liam Pitts, 16, för sina prestationer inom MMA och brottning, något som Laila menar är sällsynt i branschen när man är konkurrenter.

Liam Pitts i svart tröja
FOTO: Mickan Palmqvist/TT

Tv-profilen berättar att Adam Alsing hade gått fram till Liam på Kristallen-galan och berömt honom för sin senaste insats då han vunnit SM.

– Han gick fram och kramade om Liam och sa ‘grattis till SM-guldet i brottning’. Jag hade inte ens en aning om att han hade koll på det. Men då följde han Liam också och har haft koll på det, säger Laila i TV4 och fortsätter:

– Han hade koll på allt! Och att liksom gå fram? Det finns inte någon annan som har gjort det på det sättet.

FOTO: Mickan Palmqvist/TT, Erik Simander/TT

Annons