Laila Bagge berättar sanningen om relationen med Liams pappa

Laila Bagge berättar sanningen om sonen Liams pappa Mason Pitts

För Hänt berättar Laila Bagge sanningen om hur förhållandet med sonen Liam Pitts pappa Mason var – och varför det tog slut mellan dem.

Laila Bagge, 45, och sonen Liam Pitts, 15, gör just nu succé i den andra säsongen av sin realityserie Lailaland på TV3. Tillsammans med Lailas sambo Korosh Kananian, 28, är de huvudpersoner i serien och familjens vardagliga bestyr dokumenteras noga av kamerorna.

Trots att Laila Bagge länge har varit en folkkär tv- och radioprofil, och många gånger delar med sig av sitt liv, finns det en epok i livet som hon varit relativt tyst om. Och det är relationen med äldsta sonen Liams pappa, Mason Pitts. I nya säsongen av Lailaland bryter Laila tystnaden om Mason och låter TV3:s tittare få en inblick i hur Liam har det när han är hos sin pappa.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här!

Mason Pitts är amerikan och bor sedan många år tillbaka i North Carolina i USA, medan Liam bor med mamma Laila Bagge i Sverige. Om somrarna och ungefär varannan jul reser Liam Pitts till sin pappa för att bo med honom.

Laila Bagge och Mason Pitts träffades i Houston där Mason spelade under en turné. Några månader efter deras första möte upptäckte Laila Bagge att hon var gravid.

– Jag trodde faktiskt inte att jag kunde bli gravid vid det tillfället, tre månader in i vårt förhållande så blev jag gravid och jag visste inte ens om vi var ihop ordentligt. Och då ska jag tillägga att jag fortfarande var gift med Anders (Bagge, reds. anm), berättar Laila Bagge i Lailaland och fortsätter:

– Fast vi hade ju gått ifrån varandra så det var ju egentligen bara på pappret, för det tog sex månader innan skilsmässan gick igenom, så vi hade både gett varandra tillåtelse att dejta andra.

Därför tog det slut

För Hänt berättar Laila Bagge att hon och Mason levde ihop i fyra år i Sverige innan de gick skilda vägar. Vad det var som gjorde att det till slut inte funkade berodde mycket på skiljaktigheter gällande uppfostran.

– Så blir det ju oftast med barn och så vidare, att man inser att man kanske har olika åsikter om barnuppfostran och då börjar man ju upptäcka att kanske att man är olika på många andra sätt också. Även om man tycker om varandra och har respekt för varandra, och jag tycker att Mason är bra på alla sätt vis, men det är oftast där när man har skaffat barn som det blir skilsmässor, säger Laila Bagge och fortsätter:

– Det är ju också på grund av att man kanske upptäcker sidor hos varandra, att man inte är så lika när det gäller just uppfostran och då börjar man bråka väldigt mycket i stället om vad som är rätt och fel.

Laila Bagge förklarar att hon och Mason inte är ett par i dag av en anledning. Just synen på uppfostran och vad deras son Liam Pitts ska göra i framtiden är något det blivit dispyter om. Mason vill att Liam ska studera vid Harvard till advokat eller läkare, vilket varken Laila eller Liam tycker är rätt väg att gå eftersom Liam inte har någon passion för den typen av utbildning och yrken.

Bodde kvar efter uppbrottet

Mason Pitts bodde kvar i Sverige ett par år efter att han och Laila gått skilda vägar. När Liam var runt sex-sju år flyttade Mason tillbaka till USA, berättar Laila för Hänt. Sedan dess har Liam pendlat till sin pappa någon gång per år.

– Han har varit där och åkt fram och tillbaka själv när han var sju år gammal med en sådan där lapp runt halsen. Och man var ju livrädd. Varje gång man skulle skicka honom hade jag en sådan ångest över att han skulle åka själv, säger Laila Bagge.

Hon berättar att bara tanken på att han skulle åka själv över Atlanten kändes otroligt jobbig. I tankarna fanns alltid oron för att någonting skulle hända honom.

– Det var verkligen en jobbig känsla att skicka Liam. Jag kommer ihåg att jag grät och grät och grät, men så får man visa sig stark för Liam och säga att ”det här klarar du”. Men så fort man lämnat honom med flygvärdinnan som gick med honom, och man såg honom gå bort med en liten ryggsäck och hålla flygvärdinnan i handen, då kom ju bara tårarna.

Det var först när Liam hade landat, var med sin pappa och ringde hem till Laila i Sverige som Laila kunde slappna av.

– Men innan man fick det samtalet, då hade man ju nästan blivit alkoholist alltså. Sedan har det bara blivit bättre ju äldre han har blivit.

LÄS MER: Laila Bagge om Liams pappa: ”Inte lätt för någon av oss”

LÄS MER: Laila Bagge berättar allt om sonen Liams pappa Mason Pitts

FOTO: IBL/Karin Törnblom, IBL/Carolina Byrmo