Lady Gagas hundvakt skjuten – 5000 dollar utlovas för information om gärningsmannen

LADY GAGA

Lady Gagas hundvakt sköts i Hollywood när han skulle rasta popstjärnans franska bulldogs.
Nu erbjuder myndigheterna en belöning på 5000 dollar för information.

Lady Gags hundvakt blev skjuten förra året i Hollywood när han skulle rasta popstjärnans franska bulldogs. Nu erbjuder federala myndigheter en belöning på 5000 dollar för information om mannen som påstått ha skjutit Lady Gagas hundvakt. Detta är alltså en belöning på drygt 50 000 kronor.

Hundvakten attackerades och sköts i bröstet

Hundvakten Ryan Fischer skulle rasta Gagas tre hundar, Asia, Koji och Gustav strax utanför Sunset Boulevard i Hollywood när han plötsligt attackerades.

En pistol drogs och avlossade ett skott som träffade Ryan i bröstet. Medan Ryan låg på marken och skrek "Åh, herregud! Jag har blivit skjuten!" och "Hjälp mig!" och "Jag blöder ut från bröstet!" flydde gärningsmännen med två av hundarna; Koji och Gustav.

Gaga erbjöd då en belöning på 500 000 dollar, alltså ungefär 5 miljoner kronor, för att återförenas med hundarna vid den tiden.

Misstänkt gärningsman på fri fot

Det var i februari 2021 som polisen häktade fem personer som var misstänkta för brottet. En av de fem häktade, James Howard Jackson, 19, släpptes av misstag och är fortfarande saknad.

”Herr. Jackson släpptes därefter från häktet av Los Angeles County Sheriff's Department. Vi är osäkra på varför de gjorde så, skrevs i ett uttalande.”

Nu söker myndigheterna aktivt efter honom och ger belöning till information som leder till att han grips.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN