Kungliga detaljkrocken på årets Nobelfest – se bilderna här

Kungligheterna glittrade ikapp under Nobelfesten. Men två av festdeltagarna var väldigt lika varandra. Prinsessan Sofia och kronprinsessan Victoria tycktes ha besökt samma frisör.

I söndags var det återigen dags för kungafamiljen att närvara vid utdelningen av årets Nobelpris. Därtill sprider familjen kunglig glans vid banketten som i år hade is som tema.

Kronprinsessan Victoria bar en vacker isblå sidenklänning från designern Jennifer Blom med matchande clutch från Bottega Venetta, medan prinsessan Sofia valde puderrosa spetsar från svenska stjärndesignern Ida Lanto.

LÄS OCKSÅ: Följarna häpnar efter höggravida prinsessan Madeleines nya bilder: ”Magiskt”

Båda kungligheterna var mycket vackra. Men utöver de oklanderliga klänningarna var det något mer som svägerskorna hade gemensamt.

Frisyrerna var till förvillelse lika.

Kronprinsessan Victoria bar håret i en magnifik hårknut i nacken. Kvällen till ära bar hon Prinsessan Margarethas diadem med blå stenar.

Prinsessan Sofia bar håret i en liknande knut med konstfullt lagda slingor. Diademet är privat och hon har burit det vid flera tillfällen förut.

Prinsessan Sofia och kronprinsessan Victoria har en bra relation och kanske är det så att Victoria hjälpt sin svägerska med frisyren i år. Eller är det en kunglig slump?

Här kan du se fler bilder från Nobelfesten.

LÄS OCKSÅ: Kunglig dopglans: Här är de 10 härligaste bilderna från prins Gabriels dop

Foto: IBL, Stella pictures

SENASTE NYTT!