TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-typeMasked singer 2024Robinson 2024

Kungens nya beslut för barnbarnen

05 apr, 2020 
https://image.hant.se/image-4978193?imageId=4978193&width=1320&height=689
Linnea Lundgren
Kungens tal till nationen
Under söndagen höll kung Carl Gustaf ett tal till svenska befolkningen med anledningen av den tuffa situationen som coronaviruset utsatt befolkningen för.
I talet uppmanar han alla att ha tålamod – och berättar om sitt egna beslut med barnbarnen. – Covid-19 har Sverige och världen i sitt grepp, säger kungen.
Annons
Kungen om avståndet till barnbarnen - egna ordenBrand logo
Kungen om avståndet till barnbarnen - egna orden

Det är med anledning av den senaste tidens tuffa restriktioner och dödstal som kung Carl Gustaf under söndagskvällen höll ett tal till nationen. Tidigare har kungen meddelat att han tillsammans med drottning Silvia följt Folkhälsomyndighetens råd, och isolerat sig på godset i Stenhammar. Det är också från samma gods som han uppmanar svenskarna till att ha tålamod inför den kommande påskhelgen.

Vänder sig till barnen

Det var bara ett par veckor sedan som kungen sist höll ett tal till svenska folket. Då vädjade han till våra gamla att hålla sig hemma och berättade om sin egen situation med barnbarnen. Trots att han i och med sin isolation inte längre kan träffas dem menar han att de har god kontakt via moderna tekniker som FaceTime och Skype.

Och under söndagens tal vänder han sig återigen till barnen.

– Det handlar om ganska små omställningar om man jämför med att bli allvarligt sjuk eller att förlora en anhörig. Jag tänker på barnen som riskerar att förlora en mor- eller farförälder. Gå miste om den kärlek och trygghet som de innebär. Vi måste tänka på dem, säger kungen uppfodrande i sitt tal.

Annons

“Om ett par veckor fyller jag 74”

Men kungen väljer också att fokuserat talet kring hoppet, och lovar att krisen en dag kommer att vara över. Från sitt god i Stenhammar berättar han om hans snart förestående födelsedag och den vishet som hans 74 år har gett honom.

– Om ett par veckor fyller jag 74 år. Det är mycket. Men det betyder också att jag varit med om många kriser som har drabbat vårt land. Och en sak som jag fått lära mig är att oavsett hur djup och allvarlig krisen är, så tar den alltid slut.

Men något firande med familjen kommer det inte att bli sista april då kungen fyller år. I stället får han, precis som vi, vänta till dess att stormen är över.

Annons