LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Sverigepremiär för Jacob Mühlrads vaggvisor

27 jun, 2023 
TT Nyheter
– För mig är det en vacker symbol för evigheten. Det är hisnande att föreställa sig ett oändligt universum fyllt av en oändlig talserie och en oändlig proportion som pi reflekterar, sade Jacob Mühlrad till TT i april om använda talet Pi i sitt körverk.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den välrenommerade kompositören Jacob Mühlrad presenterar den 28 oktober en samlingskonsert på Berwaldhallen. I Porträttkonserten REMS (Rapid eye movement sleep) ingår hyllade verk som "Rems", "Time" och "Kaddish" med flera.

Dessutom bjuder konserten på Sverigepremiär för Mühlrads körverk "Ay li lu", i vilken kompositören inspirerats av vaggvisor från olika kulturer. Stycket har inspirerats av jiddischvaggvisan "Ay li lu" och samspelar med decimaler i talet Pi som skanderas av kören över stycket.

– För många är vaggvisan det första musikaliska minnet, men också ett verktyg för att hamna i ett sömntillstånd. Vaggvisor finns överallt, i alla kulturer, sade Jacob Mühlrad i en mejlintervju med TT inför körverkets världspremiär i Vancouver 2 april.

Konserten på Berwaldhallen görs i samarbete med konstnären Alexander Wessely, Svenska kammarorkestern under ledning av Martin Fröst och Vokalharmonin under ledning av Fredrik Malmberg med flera.

Annons