Steve Angello: Älskar att komma hem

Steve Angello: Älskar att komma hem

Steve Angello på Summerburst i Göteborg 2017. Arkivbild.

Björn Larsson Rosvall/TT
Dj-stjärnan Steve Angello firar att hans skivbolag Size Records fyller 20 år med en sällsynt spelning hemma i Stockholm tillsammans med flera gäster.
– Det är alltid en rolig känsla att bjuda hem folk till Stockholm, säger han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Spelningen den 26 maj blir Swedish House Mafia-medlemmens första solospelning på hemmaplan på sju år. Med sig har han flera gäster knutna till Size Record, som den nederländska duon Sunnery James & Ryan Marciano, samt hans egen bror Antoine "AN21" Josefsson.

– Jag älskar att komma hem och göra saker. Inte för ofta, men när det händer något speciellt. Det är alltid en rolig känsla att bjuda hem folk till Stockholm. En massa folk flyger in från utlandet, både gäster och fans, säger Steve Angello.

Publiken kan vänta sig en sex timmar lång fest med både nya låtar och utvalda favoriter ur skivbolagets katalog, berättar Angello.

Saknat i Sverige

Festligheterna äger rum på nya spelstället Evenew på Norra Djurgården i Stockholm – ett välkommet nytillskott i Stockholms musikliv tycker dj-stjärnan:

– Jag gillar att det händer något otraditionellt och med lite mer utlandstänk. Det här känns som ett gammalt rejv som möter något nytt, och också som en festival. Vi har annars en ganska dålig musikkultur i Sverige när det kommer till dansmusik. Den kulturen supportas inte så mycket här.

Tidigare i våras meddelade Live Nation att dansmusikfestivalen Summerburst i år ställs in efter att ha varit ett återkommande inslag sedan 2011. Ett tråkigt besked, tycker Steve Angello.

"Kanske måste förnya"

– Jag vet inte hur det är skött, men det är kanske svårt att göra vissa festivaler. De kanske måste förnya sig lite och bredda sig med genrerna. Dansmusik har blivit så brett på senaste åren. Man kanske måste tänka om lite och inte bara boka akter som alla spelade på liknade edm-festivaler för några år sedan.

I augusti återvänder Steve Angello och spelar med SHM-kollegan Sebastian Ingrosso på festivalen Big Slap i Malmö, vilket han tycker är en festival med rätt sorts bredd.

– Där har du en perfekt lineup. Det är vi, Burna Boy, Bebe Rexha, French Montana, Rita Ora. När du köper en biljett till en festival så går du ju dit tidigt och får en upplevelse fram tills att det stänger. Då vill du ju inte att det ska vara enformigt och att de spelar samma musik hela tiden, säger han.

FRÅN FÖRSTASIDAN