LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sångaren i Rammstein anklagas för övergrepp

03 jun, 2023 
TT Nyheter
Medarbetare runt Rammstein handplockar systematiskt unga kvinnor för att ha sex med frontmannen Till Lindemann, enligt vittnesmål i sociala medier och en granskning i tyska medier. Arkivbild.
Unga kvinnor vittnar om att de utsatts för övergrepp av Rammsteins sångare Till Lindemann – och att fans systematiskt väljs ut för att ha sex med honom.
"Anklagelserna drabbar oss alla mycket hårt och vi tar dem på största allvar", skriver hårdrocksbandet i en kommentar på lördagen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

En rad vittnesmål har dykt upp i sociala medier efter att konsertbesökaren Shelby Lynn i veckan berättat om sin upplevelse under Rammsteins turnépremiär i Vilnius i Litauen nyligen.

Hon ska ha träffat Till Lindemann på en fest i samband med spelningen. Ett antal kvinnor deltog och alla fick lämna sina mobiler utanför. Lynn skriver i en lång tråd på Twitter hur Lindemann vid ett senare tillfälle under kvällen ska ha blivit aggressiv efter att hon sagt nej till att ha sex med honom.

Blåslagen och illamående

Den unga kvinnan misstänker också att hon blivit drogad. Hon hade minnesluckor från kvällen och lämnade konserten blåslagen och svårt illamående.

Liknande berättelser från fler kvinnor har sammanställts av Süddeutsche Zeitung och NDR.

Granskningen avslöjar hur unga kvinnliga fans systematiskt kontaktas och bjuds in till efterfester, för att där ha sex med den 60-årige sångaren.

Medarbetare till bandet ska ha närmat sig kvinnorna antingen i sociala medier eller under konserterna. De utvalda ska sedan enligt vittnesmålen ha bjudits in till ett utrymme precis framför scenen – "row zero".

Annons

Rammstein: Inga utredningar

Rammstein har inte kommenterat anklagelserna i tyska medier men bemöter uppgifterna på Twitter.

"När det gäller anklagelserna som cirkulerar på internet om Vilnius, kan vi utesluta möjligheten att det som påstås ägde rum i vår omgivning", skriver bandet.

"Vi känner inte till några formella utredningar i detta ärende."

I ett inlägg på Instagram på lördagen skriver bandet utförligare om de senaste dagarnas uppmärksamhet, att det väckt mycket "frågor och irritation". Bandet vänder sig direkt till fansen:

"Det är viktigt för oss att ni känner er bekväma och trygga på våra shower – framför och bakom scenen."

Rammstein skriver även att man fördömer alla övergrepp och att alla "har rätt till sin åsikt".

"Men vi i bandet har också en rättighet – att inte dömas på förhand."

Annons