LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Edholm gör film om fotomodeller

20 maj, 2023 
TT Nyheter
Rafael Edholm. Arkivbild.
Tre manliga fotomodeller med karriären bakom sig – och musik av världskände Jörgen Elofsson.
I Rafael Edholms nya film spelas en av rollerna av Marcus Schenkenberg.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"A-men to that" är skriven och regisserad av Rafael Edholm. Han spelar en av tre fotomodeller i den kommande filmen, de andra två är Marcus Schenkenberg och Knut Berggren.

– En musikalisk odyssé om manlig vänskap, säger Edholm.

Han och producenten Daniella Prah driver projektet. Man har redan spelat in halva filmen, resten ska bli klar innan sommaren.

Filmen handlar om tre fotomodeller som alla är 50 plus. De hittar varandra, startar ett band och skriver musik, men ingen vill satsa på dem.

– Då kommer någon på att "alla vill ju göra musik till film". Med kombinationen film och musik blir det stort intresse, och en av världens största låtskrivare blir intresserad. Det är bara en sak – nu måste dom ju också göra en film, berättar Edholm.

Musiken specialskrivs av Jörgen Elofsson, som jobbat med artister som Céline Dion, Britney Spears, Westlife, Kelly Clarkson, Björn Skifs, Agnetha Fältskog, Agnes och Sanna Nielsen.

"A-men to that" blir dock ingen musikal, understryker Edholm.

– Musiken ska finnas där organiskt och växa in i filmen, säger han.

Rafael Edholm menar att det självfinansierade projektet är ett sätt att göra svensk independentfilm som uppmuntrar både kvalitet och kreativitet. På filmfestivalen i Cannes ska man nu förhandla med svenska distributörer om biovisning.

Annons