LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Aretha Franklins söner i konflikt om arvet

06 jul, 2023 
TT Nyheter
Aretha Franklin dog 2018. Arkivbild.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem år efter Aretha Franklins död pågår fortfarande en konflikt mellan hennes söner om arvet. På måndag inleds en rättegång som ska reda ut vilket av två handskrivna testamenten som gäller.

Drottningen av soul hade inget formellt testamente, men enligt lagarna i den amerikanska delstaten Michigan är det fortfarande möjligt att betrakta andra handskrivna dokument som den avlidnes vilja.

Franklin har fyra söner. En av dem anser att ett dokument daterat till 2010 ska gälla, medan två av de andra sönerna i stället anser att ett dokument från 2014 är det giltiga.

Det ena dokumentet hittades i ett skåp, medan det andra hittades i en anteckningsbok under en soffkudde. I båda texterna framgår det att sönerna ska dela på arvet, men det finns skillnader. I det äldre dokumentet står det till exempel att två av sönerna måste ta företagskurser och få ett certifikat eller en examen för att få ta del av arvet. I det nyare dokumentet nämns inget sådant krav.

Annons