LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Kronprinssesan Mary pryder Vouge

12 aug, 2016 
Anja Nilsson
Danska Kronprinsessan Mary och maken Frederik sprider sin kungliga stjärnglans i modevärlden.
Annons

Danska Kronprinsessan Mary, 44, och maken Kronprins Frederik, 48, är med på omslaget i det exklusiva modemagasinet Vouges australiska augustinummer.

Omslagsbilden och bilderna i reportaget är tagna av stjärnfotografen Mario Testino i Köpenhamn då utgåvan är dedikerat till Danmark. Mary kommer ursprungligen från ön Tasmanien söder om Melbourne i Australien.

Kronprinsessan Mary
Kronprinsessan Mary är en vacker prinsessa.

Där träffade hon sin prins Frederik under olympiska sommarspelen år 2000. I intervjun inne i tidningen blir Mary mycket personlig och pratar om sin passion för hållbart mode, jämställdhet och om att vara prinsessa.

Annons

– Jag har svårt att se mig själv som en förebild eftersom sådana definieras av individer. Det är inget jag tänker medvetet på, men samtidigt är jag mycket klar över min roll och mitt ansvar, säger Mary.

Kronprinsessan fortsätter:

– Jag är inte särskilt bra på att ta emot beröm och erkännande. Jag är lite av en perfektionist.

Det är inte första gången Mary pryder ett tidningsomslag, för tolv år sedan var hon på Vouge Australias omslag som nybliven kronprinsessa. Men livet ser annorlunda ut nu, med familj och fyra barn.

Familjen ville visa upp en mer mänsklig och vardaglig sida av livet så även barnen prins Christian, 10, prinsessan Josephine, 5, prinsessan Isabella, 9, och prins Vincent, 5, fick vara med på en bild i tidningen.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons