LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Stora ändringen inför Victorias födelsedag: ”Valt att byta”

10 jul, 2019 
Victoriadagen 2019 med kronprinsessan Victoria
Den 14 juli ska kronprinsessan Victoria firas på Öland. Evenemanget har haft samma upplägg i flera år men nu har en hel del förändringar i upplägget skett.
Annons
Kronprinsessan Victorias dans från Vietnam-besöket gör succé: ”Härliga moves”Brand logo
Kronprinsessan Victorias dans från Vietnam-besöket gör succé: ”Härliga moves”

Snart är det dags att fira vår kronprinsessa Victoria på hennes 42-årsdag. Victoria ska firas traditionsenligt den 14 juli på Öland och denna dag är även en allmän flaggdag i Sverige.

Förra året var det 40 års-jubileum för Victoriadagen, men också den sista gången som nestor Kay Wieståhl anordnade festligheterna. Den första Victoriadagen var dock väldigt olik den som vi ser på SVT numera. Då var det ett lågmält firande och Victoriastipendiet delades ut från ett hästflak.

Kay Wiestål kommer att ha ett finger med i spelet trots att han inte länge är den officiella arrangören för Victoriadagen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag kommer att finnas med i bakgrunden som adviser. Jag hoppas ju innerligt på en fortsättning. Och man vet ju inte med världen, vad som händer, sa Kay Wiestål i en intervju förra året.

Arrangören avslöjar nya planerna för Victoriadagarna

Även i år blir det firande på Öland, men det har skett en hel del förändringar. Stephan Rimér är den nya VD:n för evenemanget, som nu har bytt namn till Victoradagarna. Detta innebär att det kommer att ske mycket mer inom ramen för firandet.

Annons

”För att förtydliga att evenemanget sträcker sig över flera dagar har vi valt att byta namn från Victoriadagen till Victoriadagarna. Höjdpunkten är fortfarande Victoriakonserten, där vi hyllar H.K.H. Kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag den 14 juli”, skriver Stephan Rimér i ett mejl till Hänt.

Redan den 12 juni drar evenemangen igång och enligt Stephan kommer det att finnas flera olika aktiviteter och nöjen för hela familjen. Den 15 juni avslutas det hela med Victorialoppet, vilket är en löptävling som är öppen för alla.

Benjamin Ingrosso och Kaliffa är två av de artister som kommer att uppträda på kronprinsessans födelsedag.

”Jag tycker att man som tv-tittare kan förvänta sig en värdig hyllning av Kronprinsessan med hälsningar från hela landet och en härlig blandning av artister, framträdanden och inslag från det gångna året”, berättar Stephan Rimér.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Patrik Österberg/TT

Annons