Kronprinsessan Victorias stenhårda gravidkrav: "Daniel är orolig"

Ingen särbehandling och plikten framför allt. Kronprinsessan Victoria är den som sätter gränserna kring sin graviditet.

I mars nästa år utökas äntligen kronprinsessfamiljen med en ny liten prins eller prinsessa. Och som kronprinsessan Victoria, 38, prins Daniel, 42, och lilla Estelle, 3, längtar efter sin nya familjemedlem!

När Victoria väntade Estelle var hon stenhård med det faktum att hon absolut inte ville ha någon särbehandling Karolinska Universitetssjukhuset för att hon var kunglig. Istället krävde hon att de skulle ta emot henne som vilken gravid patient som helst.

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle längtar enormt efter sin nya familjemedlem. Foto: IBL

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle längtar enormt efter sin nya familjemedlem. Foto: IBL

Det var helt enkelt viktigt för henne att följa ”normala sjukhusrutiner”, vilket det också gjordes. Efter förlossningen serverades de – som alla nyblivna föräldrar på sjukhuset i Solna – en “förlossningsbricka” som bestod av frallor med ost, gurka och tomat, juice och kaffe eller te – och en smarrig chokladboll till efterrätt.

Dock såg förlossningsläkare Lennart Nordström till att Victoria och Daniel fick ett eget rum som spärrades av två veckor innan beräknad ankomst.

– Det var vårt beslut, vi kunde inte låta en officiell person komma och sätta sig ett väntrum, sa Lennart strax efter Estelles födsel till Svensk Damtidning.

Victoria är stenhård och ställer höga krav på Daniel. Foto: IBL

Victoria är stenhård och ställer höga krav på Daniel. Foto: IBL

Victoria räknar med samma ”vanliga” procedur även denna gång. Hon planerar dessutom, liksom de flesta blivande mammor, att arbeta så långt det är möjligt – något som faktiskt oroar Daniel. Victorias jobb innebär långa resor med jämna mellanrum, och det är inget hon planerar att göra avkall på.

Snart beger sig Victoria till Luxemburg för ett kungligt uppdrag och kort därefter åker hon tillsammans med Daniel till Peru och Colombia. Daniel ska ha insisterat på att genomföra resan på egen hand – men fick snabbt kalla handen av sin hustru.

– Hon vägrar stanna hemma. Det finns inte i hennes värld att ställa in sina officiella plikter för att hon råkar vara gravid, säger en person med god insyn till tidningen Hänt i Veckan.

Andra läser också:

Prinsessan Sofia är gravid – då kommer den kungliga bebisen

Någon borde ta Chris O’Neill i örat!

Kronprinsessan Victorias makalösa gravidstil – och hon är lyckligare än någonsin

SENASTE NYTT!