Kronprinsessan Victorias bästa väninna om mammalyckan: "Det bästa som hänt mig"

Kronprinsessan Victorias bästa väninna Josephine Genetay om mammalyckan: "Det bästa som hänt mig."

Den 7 oktober fick drottning Silvias guddotter, manusförfattaren Josephine Génetay, 38, och maken Andersson Zapata, 33, sonen Leon, 3 månader. Sedan dess har Josephine, som är nära vän med kronprinsessan Victoria, 37, och prinsessan Madeleine, 32, rått om sin nyblivna familj i lägenheten på Fridhemsplan i Stockholm. Nyligen gjorde hon ett undantag. Galapremiären av “Jönssonligan – den perfekta stöten” fick bli den första tillställningen som hon och Anderson gick på sedan de blev föräldrar.

– Att bli mamma är det bästa som har hänt mig. Samtidigt är det tufft. Jag har fått en helt ny förståelse och respekt för andra mammor och ser upp till mina kompisar som har barn och gör karriär, säger hon till Hänt i Veckan.

Andersson och Josephine har längtat efter barn. Foto: Malin Bondeson

Andersson och Josephine har längtat efter barn. Foto: Malin Bondeson

Att Josephine har haft förtroliga samtal med både Victoria och Madeleine faller sig naturligt. Det kan dessutom visa sig att kronprinsessan i Leon får ett femtonde gudbarn. Mycket riktigt berättar Josephine att hon diskuterar sitt nya omvälvande liv med omgivningen.

– Att ha barn tar upp hela min dag. Jag bollar mycket med familj och vänner. Just ikväll är min moster barnvakt, hon bor bara ett par minuter bort, säger hon vidare.

Föräldrarna kom till Sverige från Colombia för många år sen. Drottning Silvia, 71, var nära vän med Josephines mamma Agneta och familjerna brukade semestra ihop. När Josephine var åtta år gick hennes mor bort i cancer. Eftersom pappan är affärsman och reste mycket fick drottningen hoppa in som extramamma.

En gammal bild på Josephine med Victoria, Andrea Engsäll och Foto: Scanpix

En gammal bild på Josephine med Caroline Kreuger Nilsson, Victoria och Andrea Engsäll och Foto: Scanpix

Efter ett vilt ungdomsliv bestämde sig Josephine föratt åka till Colombia och mötte där Anderson. Han jobbade med en grupp som dansade capoeira, som ett sätt att visa fattiga barn att det finns andra alternativ än droger och kriminalitet.

– Folk tänker nog att det är historien om prinsessan och grodan. Men vi är lika inuti. Han representerar allt som är Colombia för mig, har Josephine sagt i den colombianska tidningen El Tiempo.

Missa inte detta:

Du har gjort fel hela ditt liv – så här gör du den ultimata ostmackan

11 bilder som togs i precis rätt ögonblick

15 bevis på att kängurur kan vara riktiga svin

24 plågor som alla med högklackat garanterat känner igen sig i

37 tatueringar som ingen borde vilja ha

SENASTE NYTT!