TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Kronprinsessan Victorias bästa väninna om mammalyckan: "Det bästa som hänt mig"

25 jan, 2015 
AvAnna Shimoda
Kronprinsessan Victorias bästa väninna Josephine Genetay om mammalyckan: "Det bästa som hänt mig."
Annons

Den 7 oktober fick drottning Silvias guddotter, manusförfattaren Josephine Génetay, 38, och maken Andersson Zapata, 33, sonen Leon, 3 månader. Sedan dess har Josephine, som är nära vän med kronprinsessan Victoria, 37, och prinsessan Madeleine, 32, rått om sin nyblivna familj i lägenheten på Fridhemsplan i Stockholm. Nyligen gjorde hon ett undantag. Galapremiären av “Jönssonligan – den perfekta stöten” fick bli den första tillställningen som hon och Anderson gick på sedan de blev föräldrar.

– Att bli mamma är det bästa som har hänt mig. Samtidigt är det tufft. Jag har fått en helt ny förståelse och respekt för andra mammor och ser upp till mina kompisar som har barn och gör karriär, säger hon till Hänt i Veckan.

Andersson och Josephine har längtat efter barn. Foto: Malin Bondeson
Andersson och Josephine har längtat efter barn. Foto: Malin Bondeson

Att Josephine har haft förtroliga samtal med både Victoria och Madeleine faller sig naturligt. Det kan dessutom visa sig att kronprinsessan i Leon får ett femtonde gudbarn. Mycket riktigt berättar Josephine att hon diskuterar sitt nya omvälvande liv med omgivningen.

Annons

– Att ha barn tar upp hela min dag. Jag bollar mycket med familj och vänner. Just ikväll är min moster barnvakt, hon bor bara ett par minuter bort, säger hon vidare.

Föräldrarna kom till Sverige från Colombia för många år sen. Drottning Silvia, 71, var nära vän med Josephines mamma Agneta och familjerna brukade semestra ihop. När Josephine var åtta år gick hennes mor bort i cancer. Eftersom pappan är affärsman och reste mycket fick drottningen hoppa in som extramamma.

En gammal bild på Josephine med Victoria, Andrea Engsäll och Foto: Scanpix
En gammal bild på Josephine med Caroline Kreuger Nilsson, Victoria och Andrea Engsäll och Foto: Scanpix

Efter ett vilt ungdomsliv bestämde sig Josephine föratt åka till Colombia och mötte där Anderson. Han jobbade med en grupp som dansade capoeira, som ett sätt att visa fattiga barn att det finns andra alternativ än droger och kriminalitet.

– Folk tänker nog att det är historien om prinsessan och grodan. Men vi är lika inuti. Han representerar allt som är Colombia för mig, har Josephine sagt i den colombianska tidningen El Tiempo.

Missa inte detta:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons