Kronprinsessan Victoria visar upp nya familjemedlemmen

Kronprinsessan Victorias hund Rio

Under helgen kan Kronprinsessan Victoria glatt visa upp en ny familjemedlem – och avslöjar namnet på familjens nytillskott.

För lilla prinsessan Estelle, 8, och prins Oscar, 4, har en dröm slagit in.

Det var redan innan valborgshelgen som kronprinsessan Victoria såg ta en promenad i Hagaparken tillsammans med prins Daniel och deras gemensamma barn. Med sig hade dock familjen en helt ny liten familjemedlem som tills alldeles nyligen varit helt okänd för världen. Nämligen den lilla valpen Rio av rasen cavapoo.

Enligt hovet har valpen bott med familjen i drygt en vecka och ett ögonvittne till promenaden berättar för Svensk Dam om barnens nyfunna lycka.

– Det var så gulligt, prinsessan Estelle verkade så lycklig över valpen och hon sprang fram till Victoria flera gånger och klappade den. Och två steg bakom kom en mycket cool prins Oscar släntrande.

Visar upp nya familjemedlemmen

Under promenaden låg lilla Rio och tryckte sig mot Victorias bröst under hennes beiga vårjacka.

Världens finaste lilla Rio! Foto: Kronprinsessan Victoria

Rasen cavapoo är en blandning mellan pudel och cavalier king charles spaniel, en mycket trogen och lojal familjehund.

På Instagram lägger nu hovet upp de allra första bilderna på konprinsessfamiljens nytillskott varav en är tagen av kronprinsessan själv. På den andra bilden syns hela familjen skrattande medan Rio vilar i Victorias armar.

Stoppades från att fira kungens födelsedag

Hundvalpen kan tänkas komma som en stor lycka för familjen som till mångt och mycket är isolerade på slottet Haga under covid-19 pandemin. Då kungen på valborgsmässoafton fyllde 74 år kunde varken barn eller barnbarn fira sin pappa/morfar.

I stället skickade kungen en valborgshälsning från Stenhammar slott där han sitter isolerad tillsammans med drottning Silvia.

– Tyvärr på grund av de här omständigheterna och på grund av de här svåra tiderna som Sverige lever under just nu, så gick det inte att genomföra den traditionsenliga Högvaktsavlösningen på yttre borggården, sa då kungen innan han uppmanade alla att hålla avstånd på grund av den pågående pandemin.

Men för Svensk Dam berättar drottning Silvia att samtliga barn ringde och sjöng under en digital hälsning till kungen.

– Hela familjen har träffats digitalt och gratulerat kungen, säger drottningen till tidningen.

SENASTE NYTT!