LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Krönika: Så får du den perfekta bikinikroppen

14 jun, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Vill du få till den alldeles perfekta bikinikroppen lagom till badsäsongen? Här är några tips – och inget av dem inkluderar varken träning, dieter eller operationer.
Annons

Hon är tio år och skriver att hon inte vågar bada på idrotten, för att hon inte vill visa hur tjock hon är i baddräkt. Hon är 22 år och har stannat hemma i Sverige medan hennes kompisar åkt på solsemester, för att rädslan för att någon ska se henne i bikini är för stor. Hon är 68 år och skriver att hon har bantat i ett helt liv.

Jag är 25 år och förkrossad över berättelserna i min inkorg. Det är så fruktansvärt orättvist att så många ska gå och må dåligt över sin kropp, över alla fel och brister som ögat lurar en att se, över alla bilder på skrattande bikinikroppar i reklamer som inte liknar ens egen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Jag har också gjort det. Jag har skrikit, slagit och skällt ut min kropp för att den varit så ful, fet och fel. Gömt mig bakom en sliten badhandduk hela vägen fram till poolkanten för att ingen ska få en skymt av mig avklädd innan jag är under vattenytan. Kippat efter luft samtidigt som jag dragit in magen så hårt jag bara har kunnat i solstolen. Gråtit över att mina lår inte gått isär sådär som alla poolbilder. Slitit i mina lår och gråtit över att de varit alldeles för stora jämfört med hur jag trodde att en perfekt kropp skulle se ut.

Annons

Men jag gör det inte längre.

För jag har insett en sak och det är att alla bikinikroppar, och kroppar överhuvudtaget, har exakt samma värde. Alla har samma rätt att obekymrat plaska i poolen, fläka ut sig i solstolen och springa avklädd med varm sand mellan tårna. Och jag kan inte ens beskriva hur gärna jag hade velat se bilder på strandkroppar som ser ut som min i media när jag var tonåring för att komma till de här insikterna tidigare i livet.

Det fanns aldrig då, men det finns nu. Och jag tror verkligen att det är så jävla viktigt, för mig och för så många, att få se kända och okända personer i alla storlekar vara stolta över sina kroppar. Att få relatera och känna att man inte är ensam. Att man duger och att det är minst lika vanligt att se ut på helt andra sätt än den norm som reklamen visar upp.

Annons

Att få se modellen Ashley Graham, 29, stolt visa upp sina fina celluliter på Instagram. Att få se “Let’s dance”-profilen Stina Wollter, 52, dansa så fritt som hon bara kan i bikini framför kameran. Att få se Youtubern Sara “Songbird” Linderholm, 23, glida runt i magtröjor och bikinis i videos. Att få se skådespelaren Ellen Bergström, 27, göra slut med sina kroppskomplex och i stället hylla sina bröst på stranden. Det är så sinnessjukt värdefullt i den kroppshetsande värld vi lever i.

Så här är några tips till dig som vill få till den alldeles perfekta bikinikroppen lagom till badsäsongen – och inget av dem inkluderar varken träning, dieter eller operationer: Tveka aldrig på att du duger. Välj aldrig bort glädje på grund av kroppsnojor. Följ personer i sociala medier som inspirerar dig att tänka positivt om din kropp. Avfölj alla som får dig att klanka ner på den. Och förstå att du och din kropp på riktigt är fantastiska, precis som ni är. Och glöm aldrig bort det igen.

https://www.instagram.com/p/BUhlFMID_cE/?hl=sv

Annons