KrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönika
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

KRÖNIKA: Girlpower i all ära men ingen förtjänade den där platsen mer än Oskar

25 apr, 2023 
Gabriella Håkansson och Robinson
Tjejpakten är tightare än någonsin och allt ställs på sin spets när lag nord ska rösta ut en av sina egna.
Hänt:s Gabriella Håkansson tycker det sociala spelet har gått överstyr när Oskar Hammarstedt väljs bort framför tjejkompisarna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

30 sekunder under press med Caroline Persson från RobinsonBrand logo
30 sekunder under press med Caroline Persson från Robinson

Den pågående Robinson-säsongen går till historien på många plan. Inte nog med att deltagarna från början delades upp i lag baserat på sin ålder så sker nu nästa skandal. Vi befinner oss i en ödesvecka med bara några dagar kvar till sammanslagningen. Drömmen om att vinna Robinson ska krossas för en efter en då hela tre personer kommer att ha fått lämna programmet när veckan är slut.

Hans vildmarkskunskaper kan vara bland de bästa vi har fått se i programmet. Jag menar, killen gjorde upp eld utan tändstål?

Efter en förlust för lag nord har det i tisdagens program blivit dags för lagmedlemmarna att bestämma vem av de fem i laget de vill offra. Laget består av den så kallade "tjejpakten" och Oskar Hammarstedt. De fyra tjejerna har sedan start sagt att de ska hålla varandra om ryggen men Oskar har varit den som fått de att överleva vecka efter vecka. Hans vildmarkskunskaper kan vara bland de bästa vi har fått se i programmet. Jag menar, killen gjorde upp eld utan tändstål?

Annons

Men även om Oskar erbjudit dessa fyra tjejer allt från mat och värme till styrka i tävlingarna så ingår han inte i pakten. Oskar själv kommenterar att han halkat efter i paktandet då han varit iväg och fiskat mycket av tiden, vilket kanske inte är allt för konstigt när han försökt förse en familj stor som i Familjen annorlunda med mat.

”Om de väljer att peta ut mig nu så har de nog sämre chanser att vinna i de kommande två kamperna”, säger Oskar i programmet innan han förstått hur sammansvetsad pakten egentligen är.

I årets säsong är det sociala spelet tydligare än någonsin. Varken muskler eller vildmarkskunskaper spelar någon roll när Oskar tvingas packa sin väska och lämna Robinson. Men det kan inte bara vara jag som ändå levde på hoppet, in i det sista, om att tjejerna i detta läge skulle splittra pakten och inse att det enda värdiga var att behåll Oskar?

om det är viktigare att ha sina bästisar kvar än att toppa laget inför kommande tävlingar, då kanske de borde åkt på kollo istället för att tävla i en överlevnadstävling?

Självklart är det imponerande att tjejligan bildat en så pass stadig allians att de kan styra spelet så som de gör. Men om det är viktigare att ha sina bästisar kvar än att toppa laget inför kommande tävlingar, då kanske de borde åkt på kollo istället för att tävla i en överlevnadstävling?

Ingen kan säga att Oskar inte förtjänade att vara kvar och i mina ögon är han en riktig vinnare. Nu hoppas jag att du Oskar sopar banan med de andra i Gränslandet och gör en rejäl comeback i huvudprogrammet!

FOTO: Hant.se/TV4

Annons