krönika

KRÖNIKA: Hotell romantik är dejtingsåpan vi inte visste att vi ALLA behövde se

Gabriella Håkansson om Hotell romantik

SVT:s nya serie Hotell romantik är nu i full gång och Hänt:s Gabriella Håkansson tycker numera att dejting-såporna alltid ska ha en åldersgräns på 65 plus.
”Efter att ha följt varenda dejting-serie som funnits genom åren visste jag inte att det var exakt det här jag saknade i svensk tv”.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Dr Mikaels bästa dejtingtips: "Lyssna för fan"
0:41

Efter reklamen: Dr Mikaels bästa dejtingtips: "Lyssna för fan"

(0:41)

Slå på ljud

Love island, Bachelor, Kärlek vid första ögonkastet och Naked attraction släng er i vägen, det finns en ny sheriff i stan. Dejtingsåporna har fått en konkurrent och den är inte nådig. Hotell romantik kan vara det bästa jag någonsin sett i realityväg och då är jag en riktig dokusåpa-nörd. Nu snackar vi äkta, nu snackar vi kvalitét och nu snackar vi framförallt succé!

I SVT:s nya program Hotell romantik får vi följa 28 levnadsglada och kärlekstörstande pensionärer som under en veckas tid ska dejta varandra. Åldersgränsen ligger på 65 plus och för dessa färgstarka och spritt språngande galna pensionärer är åldern bara en siffra. Men det här gänget bevisar inte bara att kärlek och närhet är lika viktigt i alla åldrar – de har även fått mig att förstå att ett dejtingprogram för äldre är något jag inte visste att jag behövde i mitt liv?

Jag har kommit på mig själv att sitta med det största leendet rakt igenom avsnitt efter avsnitt. Wow, va härligt det här programmet är. Livshistorier, boulespel och snack om barnbarn paketeras på finaste tänkbara sätt.

jag vill bara se pensionärer bugga till Inget kan stoppa oss nu med Black Jack under en hotellvistelse i alperna för evigt.

Efter att ha följt varenda dejting-serie som funnits genom åren visste jag inte att det var exakt det här jag saknade i svensk tv. Det är inte massa krångel och spel. Ingen behöver leka svår eller prata i gåtor, nej jag vill bara se pensionärer bugga till Inget kan stoppa oss nu med Black Jack under en hotellvistelse i alperna för evigt.

Kan SVT precis ha knäckt koden till varför dejtingprogrammen aldrig når 100 procent i "wow"-faktor? Kanske handlade det aldrig om själva programidén med solbrända ungdomar på tropiska stränder i olika länder – kanske var det hela tiden just åldern på deltagarna som var det magiska receptet för en riktigt lyckad dejting-serie. Här försöker ingen komma åt kändisskapet utan det enda som spelar roll är att finna någon att dela sitt liv med.

Det flörtas till höger och vänster, sexskämten flyger och åtrån ligger i luften från första sekunden männen och kvinnorna möts. Men det är aldrig på ett sliskigt sätt, utan det är bara äkta.

”Hjärtat har inga rynkor” säger en av deltagarna i Hotell romantik. Det flörtas till höger och vänster, sexskämten flyger och åtrån ligger i luften från första sekunden männen och kvinnorna möts. Men det är aldrig på ett sliskigt sätt, utan det är bara äkta.

Med åldern försvinner också pinsamheten, allt blir så naturligt, äkta och enkelt. Inte nog med att programmet bjuder på en enorm glädje så tror jag många yngre verkligen kan lära sig ett och annat om dejting.

”Jag ska inte gå på den som jag blir kåt på, jag ska ta någon jag inte blir det på. För det är det jag har blivit lurad av hela livet. Jag har gått in så där bland män och sagt den men så blir det liksom pannkaka. De snälla, fina männen har jag alltid skippat”, säger Otti, 67.

Tack SVT för att ni precis tog dejting-tv till en helt ny nivå. Har du inte sett Hotell romantik så gör du det nu direkt!

FOTO: Hant.se/SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN