LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

KRÖNIKA: Därför behövs det fler som Viktor i Farmen

26 feb, 2023 
FARMEN 2023
Är årets säsong av Farmen en flopp när det kommer till castingen?
Hänts Angelica Hedlund ger sin syn på saken:
”Färre avhoppare tack och fler personer som Viktor till nästa säsong så blir det toppen!”
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Wiktoria Johanssons starka känslor till pojkvännens försvinnande: ”Suger”Brand logo
Wiktoria Johanssons starka känslor till pojkvännens försvinnande: ”Suger”

Viktor Bergström, 28, har en taktik som går ut på att köra ut dem som står honom närmast, i hopp om att de ska välja honom till storbonde. Men planerna lyckas aldrig riktigt gå i lås.

Den enda gången som Viktor lyckats bli storbonde hittills var en rolig syn. Han var så chockad att han såg ut som att han sålt smöret och tappat pengarna. Och på tal om smör, det var det sista han gjorde den veckan.

– Jag är en charmör utan smör, säger han i programmet när Hannan utsåg honom till veckans storbonde.

Men nu till min poäng.

Något som kännetecknar den här säsongen är alla avhopp. Madde, Sandra G, Andreas, Karin, Cia, Rickard, J-C, en efter en har de kastat in handduken. De olika anledningarna är många; är det inte av ”personliga skäl” så är det för att ”det är så mycket drama”. Viktor är minst sagt kritisk.

Annons

– Jag tycker att de som lämnar och bara ger upp sådär, det är ju amatörer. Det är förlorare, det är losers. För min del är det alldeles för mycket avhopp, det är sjukt, sa han när jag pratade med honom för några veckor sedan.

Och jag kan inte annat än att hålla med dig Viktor. Farmen bygger ju på att vara en stor grupp där man kämpar ända in i kaklet. Att hoppa av blir både orättvist mot de andra farmarna, mot de sökande som inte kom med och på sätt och vis även mot tittarna när spänningen i Tinget försvinner.

Så, vad tusan beror alla dessa avhopp på? Var deltagarna inte medvetna om att det är tufft att leva som på 1800-talet?

– Jag tycker att det är dåligt castat på vissa deltagare om jag ska vara helt ärlig. Produktionen borde låta mig vara den som castar åt Farmen, har Viktor sagt till Hänt.

Och ja, snälla varför inte? In med Viktor i Farmen-castingen, det hade blivit succé. Hade fler personer haft hans inställning till att inte ge upp så hade vi inte haft det här problemet över huvudtaget.

Så, med det sagt. En sak som är säker: Viktors kämparmentalitet och nolltolerans mot avhopp är det iallafall inget fel på. Så snälla, färre avhoppare tack och fler personer som Viktor till nästa säsong så blir det toppen!

FOTO: TV4

Annons