LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kritikstorm mot TV4 efter regelbrottet i Big brother

15 apr, 2020 
Big brother 2020 Amilia Jasmine
Jasmine Armstrong och Martin Forstén autonomineras och hänger löst i Big Brother 2020 efter att ha brutit mot regeln om taktiksnack.
Nu rasar tittarna mot TV4:s beslut.
– När blir Amilia autonominerad?, undrar en person i en kommentar.
Annons
House tour i Big Brother-huset 2020Brand logo
House tour i Big Brother-huset 2020

Årets säsong av Big brother är i full gång på TV4 play och Cmore. Deltagarna gjorde entré i februari och sedan dess har de både fått ta farväl av flera personer samt välkomnat nya ansikten. De personer som lyckas hålla sig kvar i huset i 100 dagar och 100 nätter har möjligheten att ta hem vinstsumman på en miljon kronor.

Tidigare i april gick dokusåpan in i ett nytt skede, nämligen finalspelet. Numera har deltagarna makten att nominera varandra och därmed avgöra vilka som hänger löst under måndagsfinalen. Varje måndag nomineras minst två personer och sedan är det upp till TV4-tittarna att avgöra vem som får stanna kvar i Big brother 2020. Nu senast blev det Alex Manzizila, 31, som tvingades lämna dokusåpan.

Deltagarna nomineras efter regelbrott

I måndagens direktsända avsnitt av Big brother informerades deltagarna om en ny regel. Denna innebär att de inte längre får prata med varandra om pakter och nomineringar. De personer som bryter mot regeln blir autonominerade av produktionen.

Annons

Det tog inte lång tid förrän både Jasmine Armstrong, 26, och Martin Forstén, 30, gjorde sig skyldiga till just detta regelbrott. Jasmine och Martin blev rejält chockade när de fick reda på att de blivit autonominerade.

– Hur fucking gjorde vi det?, undrar Jasmine.

– Det vill jag veta också, instämmer Martin.

Tittarnas kritik efter TV4:s beslut

På Big brothers Instagram-konto har TV4 delat med sig av nyheten att Martin och Jasmine riskerar att lämna dokusåpan på måndag på grund av regelbrott.  I kommentarsfältet verkar det som att tittarna tycker att beslutet är rättvist men många anser att även Amilia Stapelfeldt, 25, borde autonomineras då hon i livesändningen har pratat öppet om taktik.

”När blir Amilia autonominerad? BB sluta favorisera folk i ett program som ska gå ut på lika villkor att vinna en miljon!”, hälsar en person i en kommentar.

”Vart är Amilias autonominering eller ska ni försöka rädda henne ännu en gång? Det börjar bli lite FÖR uppenbart och PINSAMT”, skriver en annan.

”Bara sjukt för Amilia har också brutit mot det och henne ger ni inte autonominering. Tycker hon har fått undangå mycket”, anser en tredje.

TV4 har i nuläget inte besvarat kritiken i kommentarsfältet.

FOTO: TV4 play, Jakob Dahlström/TV4

Annons