LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kritikstorm mot TV4 efter händelsen i Robinson-finalen

25 maj, 2020 
Robinson 2020
Christoffer Willén tvingades lämna Robinson 2020 efter ett extrainsatt öråd.
Nu riktar TV4-tittarna skarp kritik mot händelsen i programmet.
– Pinsamt av alla utslagna deltagare, skriver en person i en kommentar.
Annons
Helikopterdramat i Robinson – som tittarna inte fick seBrand logo
Helikopterdramat i Robinson – som tittarna inte fick se

Igår var det finaldags i Robinson 2020. I det sista avsnittet stod det mellan Priya Svang, Christoffer Willén, Clara Henry och Michael Björklund. Det blev till slut Michael som tog hem vinsten och det råder ingen tvekan om att han är nöjd med sin insats i programmet.

– När jag stod där precis i slutet av tävlingen och gjorde upp elden då började jag förstå att det här kommer att fungera och då började jag inse att jäklar, jag går och vinner. Det var en chock, sa han till Hänt i samband med finalavsnittet.

Den sista Robinson-tävlingen blev en tuff hinderbana men det var endast Michael, Clara och Priya som deltog i denna. Christoffer röstades nämligen ut i ett sista öråd som hölls i början av avsnittet.

Christoffer Willén om förlusten

Under örådet var det gamla deltagare som fick rösta om vilka tre personer de ville se i finalen. I en intervju med Hänt berättade Christoffer om sina tankar kring att åka ut på det här sättet.

Annons

– Det kändes väldigt, väldigt tungt faktiskt för jag var inte beredd på det, säger han.

Christoffer tror att så många valde att lägga sin röst på just honom eftersom de ville att Michael Björklund skulle ha en så stor chans som möjligt att ta hem vinsten. Han lägger ingen skuld på de gamla deltagarna utan riktar snarare kritik mot produktionen.

– Det kändes fuskigt och det kändes som att produktionen hade en stor hand i det, säger han.

TV4-tittarna rasar mot händelsen i Robinson-finalen 2020Brand logo
TV4-tittarna rasar mot händelsen i Robinson-finalen 2020

TV4-tittarnas kritik mot Robinson

Även i sociala medier är det tydligt att många TV4-tittare tycker att Christoffer Willén åkte ut på ett orättvist sätt. I kommentarsfältet till ett inlägg på programmets Instagram-konto väller kritiken in.

”Hur kan man rösta ut Christoffer som ovärdig när han vunnit mest typ av alla där? Förstörde programmet o pinsamt av alla utslagna deltagare”, skriver en person.

”Tråkigt när riktigt värdiga vinnare röstas ut för att de anses vara hot”, skriver en annan.

”Ett gäng avundsjuka fick rösta ut den som tävlat bäst!! ( av dessa fyra ) Katastrof. Inget mer Robinson för mig”, hälsar en tredje.

TV4 har ännu inte besvarat kritiken.

FOTO: TV4

Annons