Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kritikstorm mot Isabella Löwengrip efter bilden: ”Spårat ur”

16 mar, 2019 
Isabella Löwengrips kritiseras för flygandet
Isabella Löwengrip har många järn i elden och satsar stort med alla sina företag. Men efter att bloggerskan la upp en bild från ett privatflygplan ryter följarna nu ifrån.
Annons

Entreprenören och influencern Isabella Löwengrip, 28, har de senaste åren fokuserat rejält på sina olika företag. I sina sociala medier-kanaler skriver Isabella ofta och mycket om sina stora ambitioner och framgångar, något hon ofta hyllas för av sina trogna följare.

För att Isabella Löwengrips företag ska växa globalt reser hon ofta och mycket. Tidigare i år fick bloggerskan skarp kritik från sina läsare efter att hon flugit till Qatars huvudstad Doha över en helg, något som fick henne att skriva ett blogginlägg om ämnet klimat.

”Jag kan inte sluta resa men jag kan anställa en person som jobbar vid min sida för att se till att allt klimatkompenseras. Men det ska inte stanna där. Personen ska jobba övergripande i hela koncernen, titta på allt Löwengrip och Hermine Hold gör. Titta på allas transport, hur vi kan hantera matsvinnet hemma och hur vi hanterar mina kläder. Allt, allt, allt”, skrev Isabella i inlägget.

Annons

Isabella Löwengrip kritiseras efter bilden från flyget

Under fredagen samlades hundratusentals skolungdomar världen över för att strejka för klimatet. Bara på Sergels torg i Stockholm dök flera tusen barn upp. Greta Thunberg, 16, som har blivit uppmärksammad internationellt för sitt klimatengagemang, talade om vikten av att förändra bland annat våra flygvanor för en hållbar framtid.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Samma dag som klimatstrejken ägde rum valde Isabella Löwengrip att lägga upp en bild på sitt Instagramkonto där hon sitter på ett privatplan med fötterna vilandes på ett tomt säte mittemot. Intill bilden har Isabella skrivit:

”Friday efficiency”, vilket kan översättas till fredags​​effektivitet.

Nu anser många av Isabella Löwengrips följare att bilden rimmar illa med den pågående klimatstrejken, något flera av dem påpekar i kommentarsfältet:

”Greta strejkar för klimatet och du flyger privatjet – vilken fredag”, skriver en person.

Annons

”Känns ju inte vidare smart att lägga ut sådana här bilder när du vet hur reaktionerna blir”, skriver en annan.

”På 10.000 platser strejkar man idag för klimatet. Hur många ton CO2 gjorde du slut på? Okej att man ibland måste göra affärsresor men var klok nog att inte glorifiera och skryta om dem på Instagram”, anser en tredje.

”Tycker hon har spårat ur rejält med dessa flygningar. När man är en stor influenser så borde man föregå med gott exempel men människan tar ju inget ansvar alls och dessutom verkar allting bara handla om lyx och flärd förstår inte? Romantisera något som är så dåligt för oss alla i det långa loppet?! ”, skriver en användare.

Isabella Löwengrips kommentarsfält fylls nu av liknande kommentarer – men bloggerskan har ännu inte valt att besvara kritiken.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/EXP/TT, Instagram

Annons