hänt exklusivt

Tittarnas kritik mot Carina Bergs program Herre på täppan: ”Uselt”

Carina Berg och Anna Book

Carina Berg är programledare för höstens stora tv-satsning Herre på täppan, som sänds på discovery+ och Kanal 5.
Men varför möts programmet av en kritikstorm?

Carina Berg, 45, är en av Sveriges mest folkkära tv-personligheter. Genom åren har hon programlett och medverkat i otaliga underhållningsprogram, talk-shows och storartade galor. Utöver detta har hon gjort egna program, bland andra Berg flyttar in, Berg & Meltzer och Ett jobb för Berg.

Deltagarnas ord om Carina Berg som programledare: ”Sågade oss vid fotknölarna”

Häromdagen var det dags igen när den nya tv-satsningen Herre på täppan hade premiär på discovery+ och Kanal 5. Programmet går ut på att 40 svenska kändisar ställer upp i 39 tävlingar av olika kategorier. Deltagarna tävlar bland annat i kunskapstävlingar, pyssel och stressmoment. Den enda regeln är: kom inte sist. Det betyder att det viktigaste inte är att vinna tävlingarna, det viktiga är att inte förlora dem.

Bland deltagarna hittar vi bland andra Bingo Rimér, 47, Martin Mellin, 55, Anna Book, 52, Lisa Anckarman, 33, och Nemo Hedén, 35. Se listan över alla deltagare här.

När Hänt träffade deltagarna under programmets pressdag berättade de om sina tankar om Carina Berg som Herre på täppan-programledare.

– Carina är alltid superproffsig och superhärlig att ha och göra med, säger Sandra Dahlberg, 43, och fortsätter:

– Hon är lite vassare än mig. Jag är lite snällare men hennes armbågar behövs. Hon sågade oss vid fotknölarna även om vi tyckte att vi gjorde ett ganska bra jobb, då var hon snabb med att säga att haha nej du, ner på jorden med dig.

– Hon satt mycket och häckade i greenroom när vi andra väntade på nästa tävling. Hon är härlig tycker jag, säger Simon Lindström, 31, känd från Bachelor.

Tittarnas kritik mot programmet: ”Uselt mobbningsprogram”

Efter premiären visar det sig att programmet inte föll alla tittare i smaken. På discovery+ Facebook-sida riktas kritik mot programmets upplägg.

”Detta hade säkert varit roligare om man inte ställt folk i centrum och talat om hur värdelösa de är. Detta är inte det första programmet som går ut på att nedvärdera någon. Ni som beslutar om vilka program som ska spelas in och sändas, har ni varit mobbare i era yngre dagar?”, skriver en person och får medhåll av en annan:

”Kunde inte sagt det bättre. Det fick mig att må dåligt så jag blev tvungen att stänga av. Discovery, skäms på er. Uselt mobbningsprogram! Vad kommer alla barn som ser detta tro? Att det är okej att mobba den som är sämst!?!”.

Alla tittare håller dock inte med om kritiken och berömmer underhållningsprogrammet.

"Roligt program", skriver en tittare.

"Verkar kul", skriver en annan.

FOTO: discovery+

FRÅN FÖRSTASIDAN