LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kritik mot Anders Pihlblad efter Nyhetsmorgon-intervjun med Hanna Larsson

07 sep, 2020 
Hanna Larsson och Anders Pihlblad
Hanna Larsson utgör duon Lennixx tillsammans med Andrea Kallström.
Efter en intervju med duon i Nyhetsmorgon riktar nu TV4-tittarna kritik mot Anders Pihlblad.
Annons
Zara Larsson gästar SkavlanBrand logo
Zara Larsson gästar Skavlan

När Zara Larsson, 22, bara var tio år gammal slog hon igenom i Talang. Sångframträdandet slutade till och med i vinst och sedan dess har Zara haft en spikrak karriär framåt. Idag är Zara en världskänd artist som släpper hitlåt efter hitlåt.

Men det är inte bara Zara som sjunger i familjen – även hennes lillasyster Hanna Larsson, 20, gör nu stor succé. Tillsammans med Andrea Kallström, 23, har Hanna bildat gruppen Lennixx. Andrea har även hon artister kring sig, hon är nämligen flickvän till Melodifestival-veteranen Felix Sandman, 21.

Duons debut i Nyhetsmorgon

Under söndagsmorgonen var det dags för Hanna och Andrea att göra sin debut i Nyhetsmorgon. Inte nog med en lång intervju fick duon även framföra två av sina låtar i TV4-programmet som leddes av Anders Pihlblad, 52, Vad som snabbt kom på tal under intervjun var Hannas tankar kring sin syster.

– I din familj är det mycket musik. Din syrra heter Zara Larsson och är en världsartist får man säga. Jag har träffat henne också men att ha en Zara Larsson i familjen, hur är det?, säger Anders.

Annons

– Det är ingen skillnad från hur jag tror att det är för någon annan att ha syskon.Vi gör ju också samma grej så det är svårt att svara på hur det är att ha en Zara Larsson i familjen, svarar Hanna och forsätter:

– Jag tror att det är en slump att vi gör det här. Vi kanske har blivit inspirerade av varandra. Och musiken har väl kanske funnits där i vår familj.

Anders insikt under intervjun

Intervjun forsätter med att Anders nämner att gruppen dessutom har delat scen med Zara, då de under sommaren uppträde på Gröna Lund under TV4:s Late night Concert. I samband med detta frågar Anders om det ofta sker att Hanna förknippas med sin syster varpå hon svarar ja men snabbt byter fokus och berättar om sin upplevelse av att få uppträda på Gröna lund.

Efter att Zaras namn flertal gånger nämnts påpekar programledaren att Zara inte ska vara fokus för intervjun.

– Nu ska inte den här intervjun handla om Zara Larsson för när det ska handla om Zara Larsson intervjuar jag henne, säger han i programmet.

– Exakt, svarar Hanna.

TV4-tittarnas kritik

Vad Nyhetsmorgon-tittarna nu har lagt märke till är just att intervjun ändå kom att handla mycket om Zara, något som de riktar kritik mot på Instagram.

”Duktiga tjejer synd bara att leda in intervjun på Zara Larsson”, skriver en följare.

Reagerade också på det! Inte bra!”, skriver en annan.

FOTO: TV4/Karin Törnblom/TT

Annons