Kristin Kaspersens lycka efter återföreningen med pappa

Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen har haft det tufft sedan hennes mamma gick bort, men hon har fått mycket stöd från vänner och pappan i Norge, som hon inte fått träffa på flera månader.
Men nu berättar hon om den långa väntan som äntligen är över.
– Det har varit jobbigt, säger hon i Nyhetsmorgon.

Kristin Kaspersen, 50, är både programledare och författare och sedan förra året kan hon även titulera sig som en av Sveriges bästa dansare. Tv-profilen vann hela Let’s dance med danspartnern Calle Sterner, 30, och sedan dess har det varit mycket uppmärksamhet kring henne.

Nu har Let’s dance-vinnaren tagit på sig ett nytt projekt, nämligen att starta en egen podd där hon intervjuar intressanta personer. Hon berättar i Nyhetsmorgon att en sak hon har ärvt av sin mamma är nyfikenheten på livet. Hon fascineras av att få lära sig nya saker och ta del av andra människors tankar och åsikter.

– Alla människor har ju egentligen en väldigt stark historia och jag väljer ut det som jag är nyfiken på just nu, säger hon i programmet.

Kristin Kaspersen om nya podcasten

Podden heter Kristin Kaspersen nyfiken på och hittills har hon haft gäster som Petra Mede, 50, och föreläsaren Anna Tebelius.

– Jag är nyfiken på så sjukt mycket saker, va. Det kan vara livsöden eller nu senast om sambandet mellan hjärna och hjärta. Jag har även pratat med Petra Mede om hur hon redan som barn var en stark ledare, berättar Kristin i Nyhetsmorgon och fortsätter:

– Det är så himla roligt och det blir som ett samtal när man sitter där i en podd-studio och jag får ta del av så intressanta samtal och jag får även motfrågor där jag får reflektera om vad jag tycker om ämnet. Det är en fantastisk möjlighet att få lära sig mer och förhoppningsvis även kunna inspirera andra.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Kärleken till pappan Kjell Kaspersen

När det kommer till det privata planet berättar nu Kristin om sorgen över att hon inte kunnat träffa sin pappa Kjell Kaspersen, 81, på så lång tid.

– Att inte kunna träffa min pappa har faktiskt varit den jobbigaste delen med allt det här med coronan. För pappa bor i Norge och jag har inte fått åka dit. Jag har inte ens fått åka och sätta mig i trädgården för att hälsa på honom, säger hon.

För tre veckor sedan satte sig Kristin i bilen för att köra hela vägen till Oslo, en sträcka som tar sex timmar. Hon skrev då i ett inlägg på Instagram att hon valde bilen som färdmedel för att undvika att träffa andra människor. I och med att tv-profilen har antikroppar mot viruset fick hon äntligen åka och hälsa på pappan och hon upplevde det som ett steg framåt.

– Det var helt magiskt att äntligen få träffa min pappa igen. Jag är helt kär i honom och han är den klokaste människan jag vet och han har sån fantastiskt rolig humor. Och sen är han ju min stora trygghet, säger Kristin Kaspersen.

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT